Cu inima nu e de joacă. Inima aia care bate și vă ține în viață, la propriu. Vă spun din experiență. Din varii motive am ceva probleme cu tensiunea.
Până m-am prins despre ce ar fi vorba am avut trei zile cu durere permanentă de cap. Eram disperată. Am înghițit nurofenul ca pe bomboane. Zile grele și dimineți la fel.
Fac față prin sport și multă apă. Din când în când și un nurofen. Ideea e că nu te joci când e vorba de probleme de genul asta.
De ce spun asta? Pentru că uneori avem tendința să amânăm...că o să fie bine. Dar nu e chiar așa.
De exemplu, bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității în rândul românilor.
În fiecare zi, în România mor 40 de oameni prin infarct miocardic. Raportul făcut public în anul 2012 relevă că anual, 60% dintre decesele înregistrate în România au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizează Asociația Română a Producătorilor Internaționalide Medicamente (ARPIM).
Ca să vă asigurați că aveți o inimă sănătoasă puteți trece pe la clinica de cardiologie CardioClinic, care oferă servicii medicale de cardiologie (inclusiv o gamă completă de investigații noninvazive, ecocardiografie) precum și în specialitățile endocrinologie, neurologie, diabbet și boli de nutriție, medicină internă și ecografie generală.
CardioClinic este singurul laborator privat de ecocardiografie din România acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie – Asociația Europeană de Imagistică Cardiacă, ceea ce certifică standardele înalte practicate în cadrul clinicii.
Echipa medicală este formată din medici primari cardiologi sau cu alte specialități cu o bogată cazuistică și peste 15 ani de experiență în spitale universitare renumite dinBucurești: Institutul Național de Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu-Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Colțea
Și cei mai tineri ar trebui să facă asta.
Incidența infarctelor în rândul tinerilor a crescut. Avem infarct la 40 de ani, dar și cazuri la 20-30 de ani. Principalii factori de risc pentru infarctul la tineri sunt fumatul și stresul. La aceștia se adaugă dieta, stilul de viață dezordonat, sedentarismul șiconsumul de droguri.
Hipertensiunea la copii a devenit o problemă - unul din 10-15 copii are valori tensionale peste cele recomandate. Aceasta este influențată de factori de risc precum supraponderabilitatea, urmarea unei diete sărăcioase sau lipsa unui program zilnic de exerciţii fizice.
Pe lângă acești factori, există o serie de boli congenitaleresponsabile de hipertensiunea la copii; astfel, toți copii hipertensivi trebuieinvestigați și urmăriți de un medic cardiolog.