sâmbătă, 10 mai 2008

Despre casa!







Agitatia, traficul tot mai aglomerat al Capitalei ma face adesea sa ma gandesc la momentele de liniste de care am parte doar acasa.

Desi pentru mine acasa a insemnat adesea mii de locuri imprastiate in toata tara. Acasa a fost si la Cluj si la Iasi si Bucuresti la final.

Dar adevarata mea casa se afla acolo unde e mama si tata, unde Moldova curge lin si in fiecare zi calduroasa de vara ma refugiez in “bratele” ei.

Acolo lucrurile par uneori mai simple desi si acolo lupta pentru supravietuire este acerba. Lumea e mai puternica acolo, o fi de vina aerul tare de munte sau pur si simplu munca fizica te caleste.

Insa copiii s-au schimbat radical, nu mai apreciaza jocurile cu care ma delectam eu zilnic. E mult prea important sa se joace pe calculator sau sa se uite toata ziua la televizor.

Regretam uneori ca singurul post tv pe care il prindeam pana de curand era tvr 1. Simteam ca am un handicap “social” cand imi auzeam colegii de liceu ca povestesc cu patos de Pro tv sau Antena 1.


Era un miraj pentru mine tot ceea ce auzeam. Dar timpul trecut nu pot sa il iau inapoi si putinele momente pe care le petrec acasa ma pune fata in fata cu o realitate cruda.

E greu de imaginat cand intru in supermarket si descopar ca laptele Dorna, pe care bunica mea il vinde la 1 ban litrul, eu sunt nevoita sa il cumpar aici la 4 bani litrul.

Trebuie sa recunosc ca reclamele platite fac toti banii, mai rau e ca imi dau seama ca reclama a fost platita de buni si restul vecinilor mei.

Plata intarzie nesimtit de mult as putea spune dar e de inteles, domnul are probleme cu actiunile Rapidului, taranii sunt pe locul doi.

Notorietatea se disputa la Bucuresti din scandaluri nu din afaceri cinstite si oneste.

Viata trece repede acolo si oamenii vaneaza cu un interes major ceea ce se intampla in viata politica.

Asteapta cu nerabdare o promisiune si chiar daca ea este facuta in van majoritatea dintre ei o cred.

Oare ignoranta sau nepasarea orasenilor se trage de la faptul ca s-au invatat sa se fereasca de sarlatani?

Viata taranilor se aseamana oarecum cu un banc despre productivitate.
COMPANIE AMERICANA: Ai 2 vaci, vinzi 1, cumperi 1 taur si-ti faci cireada.COMPANIE GERMANA: Ai 2 vaci; le reproiectezi in asa fel incat sa manance de 10 ori mai puin, s dea bere in loc de lapte si sa fie blonde.COMPANIE JAPONEZA:Ai 2 vaci; le reprogramezi in asa fel incat sa fie de 10 ori mai mici, sa dea de 10 ori mai mult lapte si-n loc sa manance- sa se-ncarce la priza.COMPANIE FRANCEZA: Ai 2 vaci; faci greva pt. ca vrei s ai trei.COMPANIE ENGLEZA: Ai 2 vaci; ambele nebune.COMPANIE INDIANA: Ai 2 vaci, te-nchini la ele.COMPANIE TALIBANA: Ai 2 vaci; nu le mulgi, k n-ai voie s atingi partile intime ale femeilor, mai bine le pui o bomba shi zici k asha tzi-a cerul Allah.Si, in sfarsit...COMPANIE ROMANEASCA:A) ANTE '89: Ai 2 vaci; vin comunistii shi ti le natzionalizeaza: stai la coada 25 de ore pe zi ca sa primeshti o data pe an un paharel de lapte diluat. Multumim din inima partidului!B) POST '89: Ai avut 2 vaci, pe care ti le-au luat comunistii. Ti se retrocedeaza jumatate de vaca: jumatatea cu capul, ca pe-aia cu ugerul o pastreaza statul....

Se spune ca cele mai mari adevaruri se spun in gluma asa e cu agricultura in Romania.

Promisiuni electorale invelite in miros de caltabos. Senatorii se bat in piept si elaboreaza ghiduri pentru primarii de comune dar nu fac nimic mai mult.

Lumea se chinuie, investe in cresterea animalelor mai mult decat scoate profit, faliment curat dar altceva nu au ce sa faca. Viata merge mai departe, politicieni promit iar ei, locuitorii de la munte, isi duc viata de zi cu zi prin frig, ploaie sau soare pentru a avea grija ca noi, cei de la oras, sa avem lapte proaspat in fiecare zi.

vineri, 9 mai 2008

Vineri!


Vineri aduce cu sine o imensa bucurie. E ceva pe genul ca dupa ploaie vine soare. Asta promite ziua asta....dupa munca vine odihna si relaxare.

Deci azi e vineri si mai sunt dar cateva ore pe care le mai petrec la birou si o sa ajung acasa sa ma pot odihni. Orele au trecut azi in ritmul unui melc turbat. Dar a trecut! Doua tablete de magneziu m-au energizat alaturi de aerul de dupa furtuna!

Nu stiu daca pe voi ziua de vineri va bucura insa, pentru mine e o oaza in desert!

joi, 8 mai 2008

Marsul mireselor! Stop violentei domestice!


Mai multe femei participa azi la "Marsul Mireselor" prin care protesteaza fata de violenta domestica.

Acestea au pornit de la 11.00 intr-un mars al tacerii din fata Muzeului Antipa, spre Piata Unirii, pe traseul Piata Romana-Piata Universitatii-Piata Unirii unde vor ajunge in jurul orei 13.00.

"Gestul tau le poate schimba viata femeilor indragostite de barbatii care lovesc", au declarat organizatorii.

Ultimele sondaje efectuate pe aceasta tema releva faptul ca violenta domestica este o problema spinoasa care se amplifica de la an la an, in Romania.

E trist ca in societatea noastra mai exista barbati care cred ca au dreptul sa foloseasca violenta asupra sotiilor lor. E trist ca acestia au uitat ce inseamna respectul, dragostea, educatia.

Imi pare rau ca si femeile suporta un asemenea tratament si nu au curajul sa ia atitudine!

STOP VIOLENTEI DOMESTICE!

miercuri, 7 mai 2008

Prima postare


Pe acest blog. Si spun prima postare ca nu vreau sa intru si sa modific nimic din ceea ce scriu acum. Vreau sa ma las dusa de val si de imaginatie si sa tastez pana ma opresc si spun: Gata! Salveaza postul! Ar fi chiar haios sa imi dau seama ca nu mai stiu ce sa scriu si sa ma opresc acum. Si totusi nu ma opresc. Ma gandesc ca imi vine mie in minte ceva genial. Cum ar fi? Ce stiu eu in plus fata de altii? Ce as putea scrie eu ca sa ii intereseze si pe altii? Probabil doar altii pot sa raspunda la intrebarea asta. Cred ca o sa fie zile cand nu o sa scriu foarte multe chestii sau o sa fie zile cand o sa postez 3 articole sau mai multe chiar! Am terminat de scris aici ca nu mai am timp! Revin!