vineri, 24 iunie 2011

Un presedinte asemeni unui "Lucifer"

Motto: "Asta este exact ce inteleg eu prin adaptare: sa te gandesti la tine mai curand, decat la efectul pe care l-ai avea intr-un fel asupra oamenilor!"

Timpul se contracta, iar diferenta dintre zi si noapte devine o linie imperceptibila. Caldura transforma trairile intr-un perpetuu delirium. Trupurile se contopesc bolnavicios, ca intr-o continua legatura periculoasa, insa perceptiile sunt mult mai intense, presarate cu stele de gheata. E o stare combinata, care pare ca schimba echilibru chimic al hormonilor si al creierului. Poate de aia unii au inceput sa mazgaleasca calcule ilizibile pe foi ingalbenite de vanturile marii, undeva intr-un palat, doar - doar o iesi ceva. Cand te lasi prada megalomaniei, in zile ca astea, si nu pasiunilor, mai ales cand in varful pixului tau sta soarta catorva milioane de oameni, risti sa ajungi un Lucifer. Si el s-a revoltat impotriva unui rege. Si a cazut de la o inaltime egala cu distanta dintre Rai si Iad. Intotdeuna mandria a stat inaintea caderii. Poate in acest perpetuu delirium luam o pauza, facem rost de un hamac, un mojito si ne cerem scuze. E mai bine sa ramai in Gradina, sa urci pe scarile palatului pe care il ai, decat sa iti doresti sa fii mare, dar in realitate sa fii mai mic decat un purice.

marți, 21 iunie 2011

Rutina

Sunt zile in care te apuci de impletit plase de siguranta. In altele iti pui deoparte materiale pe care vrei sa le citesti. Sunt zile in care sari in sus de fericire si altele in care iti e indiferent daca te calca o masina sau te loveste un tren. Sunt zile in care primesti un sarut pe care nu il uiti pana la rasaritul de pe plaja de vara viitoare. In altele te inchizi in casa, iti sigilezi gandurile, si nu vrei sa vorbesti cu nimeni. Insa sunt si zile in care esti atat de obosit incat nu poti decat sa respiri. Tu ce fel de zile ai?