joi, 24 iunie 2010

Moft


E vara. Una mofturoasa de altfel. Nu e prima de felul asta. Poate ca a invatat asta de la oameni care au devenit la fel de mofturosi. Poate de aia obsesiile sunt mai dese, dar devorator de scurte. Trec ca o explozie prin minte si corp, iar in urma lasa dare. In alta ordine de idei au fost zile in care am vazut/ascultat oameni interesanti. Un fost presedinte, un fost ministru si o scriitoare. Asa ca pe lista mea de lecturi s-a adaugat inca doua carti: De pe bancile scolii in inchisorile comuniste si Copii: Dusmani ai Poporului...de Lacramioara Stoenescu. Era si timpul sa fac ordine in trecut, nu al meu, dar e important si al altora.

miercuri, 23 iunie 2010

Miros de matase pe piele



Foto: Deviantart

O cat de mult am intarziat, dar parca noptile astea de vara nu ma lasa sa dorm, iar diminetile mi se par o tortura. Zilele sunt doar tranzitorii catre noptile pe care le astept. Iar asta pentru ca visez piele catifelata, matase, rochii inflorate si lungi, seri pierdute in uitare pe canapea si stele care se sting la umbra unei carti pe care o devorez pana la ultima pagina. Am intarziat de mult la impartirea pijamalelor, dar mai am atatea de facut. Si o sa ma culc cu o mustrare in suflet. Si cu o cearta a mintii cu propriul corp care se va razvrati maine dimineata cand o sa vreau sa ma trezesc. Si atunci nu o sa ma gandesc decat la urmatoarea noapte care vine si miroase a tei, a ulei de corp si matase scartaita pe picior.

luni, 21 iunie 2010

Tu unde te incadrezi?

Pe mine ma frapeaza inlantuirea asta de contradictii care se regaseste in societatea noastra. Sunt atat de fine, incat uneori par greu de depistat. Dar despre ce vreau eu sa vorbesc aici? In ultimul timp am citit multe despre categoriile in care se impart oamenii. Si nu ma refer aici la rase sau sex, ci la clasificarea lor in functie de stilul de viata.

In conditiile in care afirmam ca suntem unici si nimeni nu e la fel ca celalalt mi-e greu sa inteleg de unde apar atatia termeni care sa caracterizeze un stil de viata.

Incepand de la emo, minimalisti, frugalisti si mergand mai departe fiecare face parte din ceva. Daca nu te incadrezi intr-un anume curent poti considera ca existenta nu isi mai are rostul, esti un paria al societatii.

Si tind sa cred ca odata cu aparitia acestor categorii se nasc tot soiul de lupte pentru ascensiune, tot felul de intrigi si alte ambitii prostesti. Si uite asa multi vor accede la spiritul de turma, doar ca sa aiba parte de recunoastere.

Cu toate astea eu cred ca nu conteaza daca esti emo, minimalist, frugalist sau orice altceva, sau multe alte denumiri de acest gen, daca ti-ai pierdut umanitatea si sensul de a fi.

Tu in ce categorie te incadrezi?