vineri, 20 mai 2011

L'amour fou

Micile/marile mele placeri vinovate sunt:.....sac...nicio marturisire indecenta....serialele. Pe lista este Gossip Girl. Si nu, nu sunt superficiala, doar amatoare de scenarii si comploturi. E o consecinta a jobului, care imi ocupa trei sferturi din viata privata, deci e un cerc vicios care nu se rupe niciodata. Si ca tot vorbesc de placeri...putina "dulcegareala" nu strica azi, ca tot e weekend (nu imi permit sa fac glume cu sfarsitul lumii ca imi vine in minte aia cu Petrica si lupul - inca mai am chestii de rezolvat) sa va delectati si voi putin.

Blair: About being happy? Chuck, that's not the most important thing. People don't write sonnets about being compatible. Or novels about shared life goals and stimulating conversation. The great loves are the crazy ones. L'amour fou.

Chuck: There's a difference between a great love and the right love.........
Blair: I'll always love you.
Chuck: I will always love you.

Si cum in filme e ca in viata, nu exista doar finaluri fericite. The other side of the story....Grey's Anatomy

Meredith: There's a reason I said I'd be happy alone. It wasn't 'cause I thought I'd be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone, because what if you learn that you need love and you don't have it? What if you like it and lean on it? What if you shape your life around it and then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is death ends. This? It could go on forever.

miercuri, 18 mai 2011

Barbatii sunt noile femei!?

Patru prieteni sunt la momentul confesiunilor. Temele principale: problemele cu femeile si afacerile. Concluzia unuia dintre ei: Barbatii sunt noile femei! Oare asa sa fie? Se barfeste, pe ici pe colo, ca si barbatii invoca dureri de cap, destul de frecvent. Si daca barbatii sunt noile femei se subintelege ca misterul etern a fost rezolvat, deci urmeaza un viitor luminos plin de intelegere si "floricele"? Sau va fi alternanta: isterie, PMS, urmat de fluturasi, fundite si lumanari? Si uite asa s-a mai spulberat o certitudine: nu mai exista o delimitare clara a sexelor, totul s-a transformat intr-un compromis. Eu nu mai inteleg nimic.

marți, 17 mai 2011

Avem o tara. Emigram?

Avem o tara, iar cand ea nu ne mai satisface nevoile esentiale emigram. Mai mult din jumatate dintre tinerii europeni, cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani, sustin ca sunt dispusi sa isi lase propria tara ca sa isi caute norocul in alta parte. Si in unele cazuri intentiile declarative s-au transformat in fapte.

Potrivit ultimei cercetari realizata de Eurobarometru, doar 3% dintre cetatenii UE au lucrat in alta tara europeana. Iar asta din cauza ca migratia presupune un cost, pe care nu si-l permite oricine. Astfel ca mai putin de o treime, din cei peste 50%, isi cauta norocul in alta parte.

Iar dintre cei care au si reusit sa plece ca sa isi imbunatateasca CV-ul, 65% au declarat ca au fost ajutati financiar de familie, restul beneficiind de o bursa.

Printre norocosii care au reusit se numara suedezi, bulgari, romani, italieni, belgieni si olandezi. Principala motivatie a acestor tineri a fost salariul. Pe locul doi s-a plasat experienta profesionala.

In concluzie: avem o tara, dar daca nu ne ofera conditiile optime, sansele sa ne gasim norocul in alta parte sunt la fel de reduse. In cazul asta cum procedam?

luni, 16 mai 2011

USL s-a apucat de treaba

USL merge mai nou pe principiul: Tace si face. In timp ce democrat liberalii se "agitau" ca sa isi aleaga vechiul/noul presedinte cei de la USL s-au apucat de sondaje. Treaba pare serioasa avand in vedere ca au ajuns si la tata acasa. Botus este un sat destul de mic, relativ neinsemnat pe harta, in apropiere de Obcinile Bucovinei. Deci sansele ca oamenii de acolo sa fie bagati in seama cand e vorba de sondaje au fost minime pana in prezent. Tata, un roman mai mult decat informat, mi-a povestit ieri ca a venit o domnisoara sa il sondeze. L-au intrebat pe cine prefera la functia de primar. Pe lista se aflau sase nume: actualul primar din zona, un fost, un viceprimar, un absolvent de teologie si alti doi. Mi-a spus ca nu l-a vrut pe niciunul. Cand l-au intrebat ce uraste cel mai mult la politicieni tata i-a raspuns: hotia. Deci USL s-a apucat de treaba. Sa vedem cat o sa tina.