sâmbătă, 19 decembrie 2009

Miroase a concediu


Nu stiu cati ani trebuie sa stai in Tibet, de fapt nici nu stiu daca trebuie sa stai acolo, nu stiu ce trebuie sa mananci, ce gene sa mostenesti sau ce alte secrete au descoperit persoanele care dorm doar patru ore pe noapte si dupa aia au super energie. Mereu am vrut sa aflu si nimeni nu imi spune nimic drept urmare fac parte din categoria oamenilor care au dormit aproape o zi ca sa recupereze minutele, care s-au transformat in ore, ca sa isi revina. Cu toate acestea mai am un hint de o zi dupa care urmeaza o saptamana de concediu in care linistea o sa se astearna peste blog, Twitter si Facebook. Mai ramane telefonul, dar nu imi fac griji. O sa fug in munti ca sa am grija de tati si buni, sa ma urc pe cuptor si sa ma intalnesc cu prietenii din copilarie. Chiar nu o sa ma intereseze ce se intampla cu politica, dar daca se intampla ceva extraordinar puteti sa ma cautati pe telefon. Pana una alta mai am un hint de o zi in care sa termin tot ce am de facut ca sa pot sa ma duc linistita.

joi, 17 decembrie 2009

Naivitatea lui Basescu


M-am lecuit de facut pariuri, desi ieri (azi pentru mine) ma tenta si pe mine ideea sa imi incerc norocul si sa imi dau si eu cu parerea (de ce nu:D) in ceea ce priveste numirea noului premier. Dar de ceva timp nu am castigat niciun pariu, desi am licitat de multe ori. Nu am simtul aprecierii cotelor de risc si mereu ajung in tabara invinsilor. Vorba aia: si batut si cu banii luati. Deci m-am potolit pentru o vreme cu pariurile ca si asa Basescu e de multe ori imprevizibil asa ca nu are rost sa "merg pe mana lui". Cica vrea sa securizeze Guvernul. Numai el stie ce vrea, dar eu il cred pe cuvant cand spune: Numai de naivitate nu ma puteti banui. De fapt asta e bancul zilei: Cat de aerian sa fii ca sa crezi ca Basescu e naiv?:)) Azi ( adica peste 9 ore cam asa) o sa vedem ce ministru a pregatit presedintele pentru noi si restul.

miercuri, 16 decembrie 2009

Miros bizar


Au deshis usa, au bagat nasul, dar au ramas tintuiti si uimiti. Pana aici totul parea banal, comun, plictisitor si parca stiut. Dar acolo era altceva? Ce anume? Nu stiu nici eu, nu mi-au spus niciodata cei doi ce au vazut acolo. Stiu doar ca mirosea a scortisoara, coriandru, portcola, gutui, fan proaspat, floare de salcam si a trandafir. Doar atat am reusit eu sa inteleg din entuziamul lor, adica mirosul. Ochiul nu am reusit sa il descifrez, era prea mult prea stralucitor. Iar mainile gesticulau prea mult, m-au ametit si nu i-am mai intrebat nimic. Insa acel ceva i-a schimbat total. Erau alte persoane. Si totusi ce au vazut acolo? Inca ma intreb si azi si poate o sa mor fara sa imi poata satisface curiozitatea vreodata.

luni, 14 decembrie 2009

Lectie de viata


Foto: Deviantart

Oricat incerca sa isi arate noua personalitate, de care era foarte mandru, devenea din ce in ce mai putin credibil. Devenea tot mai fals, desi avea impresia ca s-a descoperit in sfarsit pe sine. Dupa cativa ani de viata, in care credea ca a acumulat experienta, si-a transformat intelepciunea in nebunie, iar isteria pe care o traia credea ca e un fel de basm. Insa basmul era de fapt un fals pe care l-a ridicat la rang de adevar. Cu toate aparentele pe care a incercat, si inca incearca sa le creeze, cineva ii stia secretul. Insa cand isi va da seama ca acea persoana ii poate oferi cheia, solutia, pentru adevaratul eu va fi mult prea tarziu. Pentru ca falsitatea indeparteaza pana si pe cel mai stoic om.

duminică, 13 decembrie 2009

Geoana si-a recunoscut agonia


Dupa o saptamana in care si-a revenit, sau cel putin asa presupun, si s-a antrenat sa nu izbucneasca in plans in timpul aparitiilor televizate Mircea Geoana a iesit din nou pe "sticla". Dar a iesit cu "dreptatea in mana" si cu anuntul ferm ca va merge pana-n panzele albe ca adevarul sa iasa la lumina. Insa m-a mirat ca a spus ca nu vrea un post de premier. Adica sansele ca umbra sa cada peste cariera lui politica devin din ce in ce mai crescute, iar postul de premier ar putea sa ii aduca o oarecare consolare pentru esecul pe care l-a suferit. Din punct de vedere uman il inteleg ca a avut o perioada de agonie saptamana asta, dar nici nu are abilitatea de a fi un personaj carismatic, oricat s-ar stradui, nu ii iese. A mai si recunoscut ca a facut o greseala ca l-a vizitat pe Vintu. E cam nasol sa iti enumeri greselile in fata camerelor de luat vederi, vorba aia "cred ca el este singurul pe care Basescu l-a ciuruit". Si in tot acest talmes balmes eu devin real ingrijorata ca s-ar putea ca cursul leu euro sa scape de sub control, iar chiria mea va creste. Nu conteaza cine este presedinte pana la urma urmei atat timp cat va vedeti, cat de putin, de treaba si nu ne afundati mai rau decat suntem. Hai domle Geoana ca si altii au avut un an greu, dar poate la anul o sa aveti mai mult noroc.