vineri, 2 iulie 2010

Sa ne odihnim

"Dumnezeu a creat lumea in sase zile, iar in ziua a saptea s-a odihnit"! Daca si Cel care este Atotputernic se odihneste noi muritorii de rand cu siguranta avem nevoie de asta. Asa ca eu respect acest principiu si sunt mai mult decat fericita ca azi e vineri. Chiar daca nu pot spune ca a fost tocmai o saptamana fericita. De aia trebuie sa ma refac. Oricum rezumatul saptamanii vazute prin ochii mei il puteti parcurge in articolul de pe Pandoras - Impreuna la bine si la rau!. Si daca tot e vineri as face inca o recomandare de lectura, un articol scris de Alecu Racoviceanu. A da, ca uitasem. Am descoperit de jumatate de an This is my suit. E un blog romanesc, dar a capatat faima in timp. Eu il urmaresc cu interes. Fie criza cat de grea eu de moda nu pot debarasa.

miercuri, 30 iunie 2010

Vlăduţ crede în minuni! Hai sa il ajutam!


Unii spun ca egoismul este o forma de inteligenta, insa depinde in ce momente il manifesti. Mai am si eu "iesiri" de genul asta, de obicei cand stau de vorba cu mama. Devin victima perfecta. Nu de alta, dar stiu mereu ca ea ma asculta si ma compatimeste. Iar la final imi spune doar atat: "Nu conteaza mai nimic. Toate trec daca esti sanatoasa". Si cred ca nu este singura persoana inteleapta din lume care spune asta copiilor ei. Cred ca si parintii vostri va spun la fel. Si au mare dreptate. Din nefericire nu toti au noroc. Pentru ca Mika are un suflet mare mi-a spus si mie de Vladut. La doar sase ani #vladut suferă de o formă de anemie severă – talasemie majoră.

Pe 8 iulie, în cadrul unui tweetmeet cu cântec pe terasa Casei Latine, @make2000 & Folk Band Imperfect, actorul Eugen Cristea, @VladDulea & @Trupa Atelier vor fi invitaţii speciali care vor întreţine atmosfera pentru #Vladut. Taxa de participare de 30 de lei va fi donată integral lui Vlăduţ.

Asa ca uitati de majorarea TVA-ului si orice altceva, renuntati la cateva sticle de suc si hai sa facem o fapta buna.

#Tweetmeet cu cântec pentru #Vladut

Detalii organizatorice legate de concert gasiti aici.

Nu uitati - sanatatea e cea mai importanta.

marți, 29 iunie 2010

Miroase a isterie

Incepe deja sa miroase a isterie si disperare. Si daca cumva la tine nu a ajuns atunci fa-ti rost cat mai repede de un bol de sticla si ascunde-te in el. Poate asa ai sanse sa scapi nevatamat. Altfel te vei contamina. Imi vine acum in minte doar un text: Si oamenii isi vor da sufletul de groaza". Groaza miroase si ea. Asa ca repede cat mai aveti timp cumparati bolul de sticla sau va luati un bilet dus spre o insula pustie. Macar acolo te poti preocupa de faptul ca civilizezi lumea si nu incerci sa lupti prin jungla moderna a unei lumi care se presupune ca e deja civilizata.

luni, 28 iunie 2010

Naked

Naked

Naked, you are simple as a hand,
smooth, earthy, small...transparent, round.
You have moon lines and apple paths;
Naked, you are slender as the wheat.

Naked, Cuban blue midnight is your color,
Naked, I trace the stars and vines in your hair;
Naked, you are spacious and yellow
As a summer's wholeness in a golden church.

Naked, you are tiny as your fingernail;
Subtle and curved in the rose-colored dawn
And you withdraw to the underground world

As if down a long tunnel of clothing and of chores:
your clear light dims, gets dressed, drops its leaves,
And becomes a naked hand again.

Pablo Neruda (1904 – 1973)

duminică, 27 iunie 2010

Intensitate


Intensitatea se masoara in functie de trairile fiecarui om. Nu stiu cum e la mine, daramite sa va spun si voua cum sta treaba. Mi-a venit doar asa o idee cu intensitatea. Cred ca mi se trage de la un miros care adie de cateva ore prin camera. Daca stiti voi cum sta treaba cu asta sunt mai mult decat curioasa sa aud ce aveti de spus.