joi, 14 aprilie 2011

Farmecul feminitatii

Ca o "drama queen" ce sunt vreau ce e mai bun pentru mine si corpul meu, iar cand nu primesc nu e in stare sa ma consoleze nici o galeata cu inghetata.

Cu timpul mi-am "ascutit" simturile, mi-am domolit pornirile nesanatoase de a cumpara pe tot ce mi se punea pata. Am devenit un consumator educat, mofturos, atent si circumspect. De cateva zile fac parte din echipa lui Iyli care testeaza produsele cosmetice de la Farmec - Gama Gerovital.

E o senzatie placuta ca dupa o zi stresanta sa iti calmezi pielea delicata din jurul ochilor cu ser. Nu e o joaca sau un moft femeiesc ingrijirea. Chiar daca frumusetea si increderea in sine vine din interior, exteriorul trebuie sa fie in masura sa le reflecte. Crema hidratanta ajuta tenul sa fie oglinda trairilor. Sunt o "drama queen", dar asta e doar o parte din Farmecul feminitatii.

miercuri, 13 aprilie 2011

Romania, tara smecherilor si ghinionistilor

La o impartire superficiala romanii sunt de doua categorii: smecheri si ghinionisti. Primii au un fler natural de a iesi in fata, iar cei din urma se trezesc de fiecare data "izbiti" de un zid, in ciuda eforturilor sustinute pe care le depun de a reusi prin propriile forte.

Exemplele de smecherie romaneasca sunt numeroase, iar cand dam de ele ne incearca reactii contradictorii: de la lehamite pana la ras isteric. Cu un ochi razi si cu altul plangi cand il auzi pe unul ca Adrian Minune ca le multumeste inspectorilor ANI ca odata cu actiunea de verificare a averii ii fac mediatizare, adica un bine pentru imaginea personala.

Potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane Smecher, -a, Smecheri, -e, adj. (Adesea substantivat): Care stie să iasă din încurcături, pe care nu-l poti păcăli; abil; istet, dezghetat; siret, sarlatan. – Din germ. Schmecker "persoană cu gust rafinat”.

Cum insa se intampla adesea ca la noi sa fie formele fara fond, partea din germana cu "persoana cu gust rafinat" nu a fost transpusa si in faptele de zi cu zi ale romanilor din aceasta categorie.

Si uite asa ghinionistii stau pe margine si se uita stupefiati si mirati la cei din tabara opusa. Din cauza (sau datorita) felului in care sunt "construiti" nu reusesc sa vada ce i-ar putea transforma in smecheri.

Potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane Ghinionist adj.: nenorocos, păgubos, (fam.) nebaftos. (Om ). Vorba din popor, putin adaptata, la cel ghinionist nici "smecheria" nu trage.

Dar poate noi romanii ne-am obisnuit cu acest "peisaj" si mergem mai departe. Dar cum ne vad altii? Ghinionisti in speta.

"Totul parea prevazut in mod meticulos, dar, cu toata precizia lansarii, un roman, pe care ghinionul parea ca-l urmarise cu perseverenta inca de la nastere, avu nesansa ca exact in locul unde trebuia sa aterizeze sa dea peste o bucata de stanca cenusie iesita din nisip, de care se izbi cu piciorul, fracaturandu-si-l in mai multe locuri. Isi pierdu constinta si hartmattan-ul (vant), care sufla din ce in ce mai tare pe masura ce se innopta, puse stapanire pe matasea de culoare inchisa a parapantei, si, parca jucandu-se cu el, il tara ca pe o marioneta de-a lungul intinderii de pamant pentru ca, pana la urma, sa-l izbeasca cu capul de o piatra enorma".

Culmea ironiei face ca numarul romanului in echipa cu pricina era sapte, numarul perfectiunii.

"Sapte! sopti. Sapte, raspunde! Unde esti? Dar numarul sapte parea ca se afla in momentul acela pe alta lume....Sapte a iesit din lupta!" - Ochii tuaregului - Alberto Vasquez - Figueroa.

Socant cum descoperim, unde nu ne asteptam, o imagine a tarii noastre si a romanilor: desi purtam “perfectiunea” ghinionul ne urmareste peste tot si “murim”.

luni, 11 aprilie 2011

Azi despre PR

"Expresia "responsabil de imagine" inseamna de fapt falsificator de imagine, fiindca adevarata noastra misiune consta in a distorsiona realitatea, ca si cum ar fi o caricatura facuta pe dos.

- Si ce inseamna asta?
- Ca in timp ce un caricaturist scoate in evidenta defectele, minimalizand calitatile, responsabilul de imagine exagereaza calitatile si ascunde defectele, avand insa foarte multa grija sa nu depaseasca aceasta linie fragila care ar putea-o transforma pe clienta sa intr-o alta caricatura.

- Asa, ca o dantelarie foarte fina?
- Exact."

Un mic extras din "Ochii tuaregului", de Alberto Vasquez Figueroa. Dar ce stiu eu? Eu sunt doar un jurnalist care incearca sa nu se lase "pacalit" de cei din PR.

duminică, 10 aprilie 2011

Sa inceapa oficial competitia

Desi se scrie despre competitia interna din PD-L inca dinainte de a se anunta candidatii, maine este ziua cand totul devine oficial. Desi se spune ca lunea nici iarba nu creste, cred ca cei trei isi doresc sa creasca, in "inima" colegilor. Si colegii la randul lor isi doresc sa creasca beneficiile. Astept cu interes sa le citesc motiunile....Pana acum cateva spicuiri din cea a lui Vasile Blaga arata ca isi doreste un parteneriat permanent cu Basescu. Surpriza vine din partea lui Paleologu, care am auzit ca a scris lucruri inteligente in motiune. Pacat ca in mentalul colectiv a ramas ca un personaj "ametit". Premierul imi pare mult prea entuziast...poate ii transmite cineva ca "mandria e inaintea caderii".....asa era si Lucifer inainte sa fie dat afara din cer. Cu toate acestea convingerea mea e ca PD-L e o Romanie mai mica, lipsa de alternative viabile cand e vorba de vot, si aici alegi raul cel mai mic.