miercuri, 3 februarie 2010

Meserii ingeresti


Foto: La Repubblica

Din cand in cand renunt la autism si aud ce se mai intampla in jurul meu. Nu mai este totul atat de concentrat pe un singur ax, ci lucrurile se divid si devin mai interesante, sau mai blazate. E o chestiune de noroc sau alegere. Totul e variabil, dar si static in acelasi timp. Si cum am renuntat la autism am auzit o discutie intre doi oameni banali, care la prima vedere nu ai da doi bani pe ei. Preocupati poate de dreptate unul dintre ei ii spunea celuilalt ca judecatori au o meserie ingereasca: fac dreptate. Si de aici a extins rationamentul. Dar avand in vedere ca exista si ingeri care au decazut ei pot sa faca si o meserie draceasca. In momentul in care iau mita nu mai fac o meserie ingereasca". Nu-i asa ca rationamentul lor e simplu? Uimitor. Poate unele lucruri care ni se intampla nu au un rost la momentul respectiv, dar cu timpul totul se clarifica. Si in ciuda intunecimii pe care o simti in cele mai insorite zile exista un dulap care te primeste, ca sa iti linistesti instinctul de panica, iar de acolo iesi remontat, plin de speranta. Pentru ca in ciuda aparentelor mai exista si meserii ingeresti. Acum depinde de fiecare de pasul pe care il face ca sa ramana la ingeresc sau sa cada la dracesc.

Sunt in barlog




Foto: Million Looks
Pentru ca sunt intrigata si pentru ca am incercat azi sa inteleg lucruri pe care nu voi putea sa le deslusesc tainele niciodata m-am refugiat in "barlog". E cald, bine, confortabil si stabil. Si cum azi am primit un cadou de Chochou pe care il asteptam de ceva timp vreau sa celebrez impreuna cu una dintre iubirile mele eterne: Moschino.

luni, 1 februarie 2010

Something i like

Intalnirile dintre un barbat si o femeie au loc la doua niveluri. Unul extern, filmabil, ca sa zicem asa, este nivelul gestului, atitudinii, privirii, miscarii. Mai interesant este nivelul intern in care incep sa apara, sa se ciocneasca senzatii, intrebari, indoieli, elucubratii, fantezii, mai ales inchipuiri despre ea; ea oare ce crede, cum o fi, ce isi inchipuie despre mine? ...

Un alt articol al Constitutiei Intalnirilor ne impune sa nu ii oferim niciodata unei femei munitiile e care le-a putea aduna ca sa traga impotriva noastra atunci cand va trebui (intr-o zi va trebui) sa ne atace. Asta este tipic la ele: sa ne adune pacatele si sa le reverse asupra noastra cand au ele nevoie si cand noi ne asteptam mai putin. Autoaparare? Nu. Femeile sunt maestre in arta de a ne face sa ne simtim vinovati...Nu exista femeie pe care sa n-o poti cuceri daca ii dedici destul timp si atentie. Astea conteaza mai mult decat banii sau frumusetea. Timp, timp, femeia este o devoratoare a timpului barbatului, asta e tot.

Minciuna este pretul progresului. Cu cat suntem mai depasiti de progresele tehnologice, cu atat mai mult incercam sa recuperam ramanerea noastra in urma moral sau imaginativ cu arma aflata la indemana: minciuna.

Diana - Carlos Fuentes

Cum salveaza rugbyul o viata



Uneori lucrurile nu se leaga unele de altele si ai parte doar de piese de puzzle care nu se potrivesc cu ceea ce stii, cu ceea ce ai in fata si cu ceea ce crezi tu ca o sa iti rezerve viitorul. Drept urmare, in acele momente parca iti vine sa inventezi rapid o formula care sa iti simplifice viata, iar acele necunoscute sa ajunga sa faca parte dintr-o osmoza perfecta. Nimic nu este imposibil, asa cum niciodata nu trebuie sa spui niciodata. Desi nu ai crede ca cineva ca mine care e indragostita de moda nu ar suporta "barbaria" de la rugby, uite ca totul a capatat sens. De ce spun barbarie? Pentru ca tot ce stiam eu de acest sport era despre o gramada de muschi care scotea sunete de razboinici. Doar atat. Dar lucrurile au devenit putin mai clare la rugbytweetmeet. Au povestit de ea chinezu, Anca, Turambar, Adi si altii. Important de tinut minte, indiferent daca iti place sau nu acest sport, e faptul ca in rugby performanta tine in primul rand si de dezvoltarea ta ca persoana. Si nu e vorba de acea dezvoltare a eului egoist, ci a persoanei dispusa sa colaboreze cu echipa, sa se adapteze societatii din care face parte, iar asta va aduce victoria. Drept urmare zanele incearca sa aplice acest principiu din rugby ca sa il ajute pe Daniel. Pentru cei interesati la randul lor sa fie altruisti, sa renunte pentru un moment la preocuparile lor mai mult, sau mai putin, egoiste si sa dea o mana de ajutor. Si nu pot sa nu uit de Adi care a gatit pe gustul meu. Nu de alta, dar am o papila gustativa cam pretentioasa, iar Hadean merita toata lauda pentru ca a multumit-o.

P.S. Dau si eu doua invitatii la meciul de sambata de rugby celor doua persoane care imi trimit doua pamflete reusite despre acest sport.