miercuri, 11 martie 2009

Cate ceva despre adevar...


Ce pret mai are adevarul in aceste zile? Chiar daca uneori il aud tind sa cred ca totul este o minciuna pentru ca este prea greu de crezut ca inca mai exista adevaruri universale asa cum se intampla in trecut. Adevarul a devenit doar o notiune pentru filosofi convertiti ai zilelor noastre, dar si asta este trunchiat de cele mai multe ori, evitandu-se expunerea lui in forma pura. Nu prea cred ca mai exista persoane care risca si mizeaza pe adevar. Acesta complica lucrurile, le ameteste si cere responsabilitate. Si sa fim seriosi, cine isi mai asuma responsabilitatea pentru propriul adevar? De cand monitorizez cazul celor doi romani arestati pentru violarea minorei de la Roma, ironic e ca acest lucru s-a petrecut in seara de Sfantul Valentin, constat ca adevarul e undeva departe de tot. Variantele, alibiurile si marturiile se schimba cu rapiditate si de fapt esenta este invaluita de alte lucruri mici. Daca as avea ocazia sa fiu fata in fata cu Isztoika l-as intreba asta: Ai 20 de ani, nu crezi ca ai fi gasit o fata care sa vrea sa se culce cu tine? Violul era singura ta metoda de a-ti dovedi nevinovatia?" Insa ma intreb daca mi-ar raspunde sincer de ce a facut asta as putea sa suport adevarul? Pana la urma care este doza de adevar pe care o suporta fiecare dintre noi? Cred ca unul dintre cele mai dureroase adevaruri este acela ca exista oameni bolnavi in jurul nostru. Uneori, ei nu au nevoie de motive ca sa comita cele mai urate fapte din lume. Si totusi sunt o persoana care prefera adevarul chiar daca ma obisnuiesc mai greu cu el, dar macar stiu cu ce sau cu cine am de-a face.

marți, 10 martie 2009

Fashion moment...











Every woman should see the real world as a place that still has dream like qualities. And these qualities shouldn’t have to disappear as you get older. A wonderland is a place that pushes boundaries, a place that’s off the beaten track.

Enjoy...


Azi m-am lasat pacalita de soarele timid de dimineata si am sperat ca o sa fie cald. M-am inselat destul de tare avand in vedere ca in seara asta a plouat cu galeata. Cam asa e si in viata uneori. Crezi ca se face primavara si te trezesti cu furtuna pe tine. Asa ca imi iau avant si fug de ploaie oprindu-ma fix sub acoperisul sub care m-am adapostit de atatea ori si pana acum. Si odata ajunsa aici imi arunc hainele ude si ma ascund printre carti, reviste si filme bune. Chiar daca e vorba de o "ploaie mai scurta" sau o furtuna de cateva zile problemele se rezolva sau macar se simplifica cu o carte buna sau un film pe masura. Placerea de a gusta din micile placerii ale vietii, sau macar din vietile altora, este secretul de a combate o vreme ploioasa, indiferent ca e vorba de fapte sau experienta de viata.

luni, 9 martie 2009

Austeritate

Austeritate si solidaritate. Doua dintre cuvintele pe care Base ni le-a transmis azi. Adica reduceti pretentiile si inghititi toate masurile care vor fi luate, fara sa puneti la indoiala nimic. Un fel de optional obligatoriu. Si tocmai el vorbeste, dar poate o sa ramana si el somer daca nu mai iese presedinte si o sa vedem atunci cum o sa se descurce cu austeritatea si sa fie si solidar cu decizia pe care au luat-o romanii, fara sa comenteze si sa puna ceva la indoiala.