vineri, 2 ianuarie 2009

Bucurestiul meu iubit


Orasul nu reprezinta doar cladiri, strazi, baruri, restaurante sau hoteluri. Nu reprezinta nici macar suma de administratii locale sau centrale cu care se mandreste. Oare cand o sa intelegem ca orasul il reprezinta oamenii care locuiesc in el? Atata timp cat o sa scuipam in el, o sa il injuram si o sa il hulim de dimineata pana seara, orasul nu va fi primitor cu cei care locuiesc in el. Bucurestiul nu va putea deveni niciodata o capitala sic, diferentiata de celelalte europene pana cand cei care locuiesc in el nu vor intelege ca totul depinde de atitudine. Si daca atitudinea ar exista la toata lumea care locuieste in el, de la primar pana la gunoier, Bucurestiul ar fi perfect. Toata lumea ar face ceea ce tine de el fara sa promita verzi si uscate. Nu ar trebui sa ne mai plangem de ceea ce nu fac altii, mai bine ne-am pune sacul si cenusa in cap pentru ceea ce nu facem bun, dar am facut rau. Bucurestiul ar putea deveni mai mult decat micul Paris, ar putea deveni pur si simplu cel mai frumos Bucuresti daca si oamenii care locuiesc in el si-ar dori asta si nu l-ar mai injura de cel putin trei ori pe zi. Eu sunt sigura de asta si poate daca as reusi sa ii conving pe cat mai multi de asta visul ar deveni realitate. Oare se poate?

miercuri, 31 decembrie 2008

La Multi Ani!


La Multi Ani pentru toata lumea care a ajuns, ajunge intamplator si in mod special pentru persoanele care imi sunt dragi, sau care ma suporta zi de zi. Va doresc ca 2009 sa fie un an de care sa treceti chiar daca previziunile nu sunt roz. Fiecare stie ce isi doreste mai mult de aceea sper ca fiecare vis, plan sa prinda macar contur daca nu se realizeaza pana la capat. Va pup si ma rog sa aveti parte de sanatate!

marți, 30 decembrie 2008

Biografia barbatului


Barbatul este pleoapa ce acopera ochiul atunci cand lumina realitatii devine prea evidenta pentru iubita lui. Barbatul este semnul matematic desenat intr-o gara pe tabela de marcaj cu sosiri sau plecari. Mereu vrea mai mult de la masini pana la bani si femei. Barbatul este lacrima de crocodil ce o scapa cascada limpede, racoritor, sarmant si satisfacator. Barbatul este siretul sic ce strange ce duce, conduce si infiltreaza gaurile existente in sistem. Barbatul este tulpina falnica a stejarului care a condus toate generatiile familiei mele. Barbatul este un simbol pentru cealalta jumatate a sa : FEMEIA!

Biografia femeii


Femeia este multa mai mult, este un gand, un vis, o adiere a unui fir de vant rasfirat pe pleoapa diminetii. Femeia este grija zilei de maine si responsabilitatea gandului ca cineva trebuie sa faca cercetari la umbra noptii. Femeia este un fir de ata si tese o viata, o intriga, o educatie, bunastare sau divort. Femeia este visul ludic si efemer al unui adolescent ratacit in patul sau si istoria cotidiana a unui barbat destinat la timpul potrivit sau eronat. Femeia este geana ratacita a diminetilor de munte, tarie, rarefiere si determinare spre o trezire la viata si iubire. Femeie sunt eu si sunt mandra de asta.