joi, 28 octombrie 2010

Inca o motiune







Si votul. Nu a fost insa cel decisiv.
Emil Boc este asediat de dosare. Pana la urma a scapat cu viata.
Berceanu a facut show. O are "draga" pe Aura Vasile.
Si in Parlament se citeste Ziare.com. Deci suntem tari.
Prietenie PSD - PNL.
Raluca face "balet". Nu e usor.
Cativa agitatori la balcon. Cand i-am intrebat cum au intrat mi-au spus: Se poate intra in Parlament mai usor decat se crede. Eu nu stiu, pe mine ma verifica "la sange", de fiecare data.
Sever Voinescu pare ca viseaza. Oare la ce?
Madalin Voicu este interesat de ce aude.
Unii sunt mai tari. Au iPad.
Parlamentarii sunt in rand cu lumea.
Doamna ministresa nu este convinsa ca are dispozitia necesara pentru o noua zi.
Sa speram ca scrie doar de bine. Eu nu am avut de unde sa stiu.
Premier. Premier Emil Boc.
Sala este inca plina. Deoarece e la inceput.
Ministrul de Externe imparte impresii de calatorie cu Raluca Turcan.
Incepe distractia si se dau ultimele indicatii. Fiecare cu tabara lui.

miercuri, 27 octombrie 2010

Trece sau nu motiunea de cenzura?

Peste cateva ore cu un rucsac imens in spate, poseta pe umar si cu ochii mijiti de somn o sa ma enervez pe cei de la sistemul de securitate care o sa imi verifice bagajele la intrarea in Parlament. Va spun ca o sa depun o cantitate insemnata de energie sa imi caut legitimatia de presa, dupa care o sa imi caut un loc pe mocheta pufoasa, si rosie, o priza valabila unde sa ma asez eu, un laptop si un aparat de fotografiat. O sa fie agitatie mare, asa cum a fost si la motiunea trecuta. Rumoare, jurnalisti, microfoane, tocuri, pasi grabiti si multa vorbarie. Pai cum voi nu stiati ca asa se conduce tara asta? Adica cum? Prin vorbe dragii mei. Cat despre rezultat eu merg maine pe principiul: Ca ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa primesti. Adica Opozitia s-ar putea trezi maine, dupa numararea voturilor, (asta daca o face Roberta, ca stim deja ca sta bine la capitolul asta) cu motiunea trecuta. Si cum o vorba din batrani spune sa nu ii ceri lui Dumnezeu mai mult decat poti duce, ramane de vazut cum stau cu credinta parlamentarii care au visat doar la putere, dar nu sunt siguri ca au si instrumentele necesare sa o struneasca. Si Puterea joaca dur, dar cum au un jucator in spate, cred ca au un Joker in mana. Cert e ca la sfarsitul zilei imi propun sa nu produc panica la sistemul de Securitate de la Camera, asa cum am facut-o la motiunea trecuta. Cum asa? Pai am uitat sa va spun ca in spontaneitatea mea mi-am lasat o geanta aiurea pe hol si lumea era panicata:)). Am scapat doar cu un avertisment atunci, asa ca de data asta o sa incerc sa fiu cu capul pe umeri.

marți, 26 octombrie 2010

Pe scurt

Cum te simti cand altii iti povestesc momente din viata ta de care nu iti aduci aminte? Dar cand e vorba de viata unei persoane care reprezinta amintirea a milioane de oameni? In seara asta am vazut "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu". Pentru ca sunt multe de spus o sa revin cu un post detaliat. In alte ordine de idei e o saptamana agitata. Si cand spun asta ma refer la viitorul multora dintre noi. Pentru ca pe langa motiunea de cenzura, politicienii mai dezbat si niste legi importante pentru noi, adica cea a Educatiei, Salarizarii, dar si bugetul pe anul viitor. Sa speram, ca intr-un moment norocos, vor decide sa fie bine. Doar speranta o mai avem.

luni, 25 octombrie 2010

Fericirea are forma de cerc?

Sunt momente care fac diferenta. Fie ca vorbim uneori de secunde, de cuvinte, de mirosuri, de imagini sau de cantece, ele ajung sa faca diferenta. Poate de aia uneori trebuie sa iti imaginezi ca fericirea are forma de cerc.

Elizabeth Gilbert scria in romanul "Ultimul barbat american" ca societatea actuala tinde tot mai mult sa se insingureze, sa traiasca intr-un "patrat".

Autoarea constata ca oamenii locuiesc in spatii patrate, se uita tot mai mult la televizor, stau la calculator si muncesc tot mai mult, in birouri patrate, sperand ca astfel vor castiga mai multi bani ca sa se distreze in timpul liber. Insa, problema vine in momentul in care constientizeaza ca de fapt nu mai au timp liber, iar daca il au nu stiu ce sa faca cu el.

Chiar asa, voi stiti ce forma are fericirea?