vineri, 5 decembrie 2008

Starea de spirit de la Cotroceni



Ce inseamna sa fii partidul "remorca" a lui Traian Basescu. Si ce inseamna sa fii partidul cu liderul "tradator".

miercuri, 3 decembrie 2008

Trei Femei


Daca te simti ispitit in plin amurg de lectura unei carti in care sa te surprinzi cu gandurile tale mai putin ortodoxe am gasit pentru tine in biblioteca ceva interesant. Robert Musil este consternat de ceea ce reprezinta adulterul pentru fiintele umane. "Adulterul nu este o problema de tipologie psihologica, ci un act al tradarii de sine deoarece reliefeaza raporturile omului cu idealurile sale”. Autorul imbina destinul a trei femei intr-un mod absolut unic. "Trei femei" este o carte plina de suspans si limpezime in care lucrurile devin grave. Scriitura este presarata si de o inocenta copilareasca in care dragostea este pura, dar si vinovata de pacatul adulterului. Trei femei diferite ca si grad de cultura, educatie, asezare geografica impart intre destinele vietii lor, vina de a ispasi, vina de a nu corespunede lumii in care traiesc si faptele care le caracterizeaza. Grigia, Portugheza si Tonka sunt trei vietii care ar intruni intr-un singur trup femeia perfecta: frumoasa, salbatica, constienta de efectul sexualitatii ei asupra barbatului, supunerea si forta de a nega un lucru care nu poate fi descoperit. Cei care sunt dispusi sa patrunda psihologia adulterului pot gusta randurile cartii lui Robert Musil "Trei femei”.

The road to home


Oh the leaves are falling from the trees
And the snow is coming, don't you know?
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Oh the sound is fading in my ears
And I can't believe I've lasted all these years
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Oh the light is fading all the time
And this life I'm in it seems to pass me by
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Now I must say good bye
Keep telling myself "now don't you cry"
But I'm here where I belong
I'll see you soon, it won't be long
I'll see you soon, it won't be long
I'll see you soon, it won't be long

I don't know if you can see the changes
That have come over me in these last few days
I've been afraid that I might drift away
So I've been telling old stories and singing songs
That made me think about where I came from
And that's a reson why I feel so far away today
And let me tell you that I love you that I think about you all the time
Caledonia's been calling me now I'm going home
And if I should become a stranger you know that it whold make me more than sad
Caledonia has been everything I've ever had
Caledonia has been everything I've ever had

Amy MacDonald

marți, 2 decembrie 2008

Frica cea de toate zilele


Chiar daca viata mea o pot asemana cu un mare puzzle niciodata nu am gasit prea multe piese care sa se asemene cu frica. Pentru mine cuvantul frica are doua sensuri: negativ si pozitiv. Frica pozitiva o atribui celei de o forta divina, fata de Dumnezeu si fata de sentimentul ca as putea sa ii dezamagesc pe cei din jurul meu cu actiunile mele. Mi-e frica sa stau mai mult de vorba cu mine si sa imi dau seama ca sunt atat de simpla si ingloadata in rutina, incat ma intristez si devin o posomarata.

Mi-e teama ca odata cu iubirea ma expun riscului de a suferi; mi-e frica sa raman singura fara cei pe care ii iubesc. Dar pana la urma nu mi-e frica sa zambesc chiar daca am pierdut banii pe cheltuieli si nu mi-e frica sa merg noaptea singura, doar asa pot sa imi dovedesc ca pot sa alerg cand sunt la ananghie. Indiferent prin ce voi trece prin viata imi voi dovedi mereu ca nu are rost decat sa cred in aceea frica pozitiva care ma ajuta sa fiu echilibrata si sa nu ma tem de balauri, de bau- bau, sau de teama ca nu voi reusi in viata.

Frica este un element prin care ne dezvoltam capacitatile de a deveni oameni rationali si increzatori in fortele proprii!