marți, 31 ianuarie 2012

Ce ii face pe unii politicieni

Admit ca multi dintre politicienii de la noi nu stau toata ziua cu nasul in cartile de comunicare. De asemenea, mai stiu ca nu multi au consilieri capabili, iar cei care ii au nu prea le dau ascultare. O parte dintre ei si-au petrecut o mare parte din viata uitandu-se la un televizor alb-negru, asa ca inteleg ca in momentul in care se trezesc nu se apuca sa isi citeasca presa online sau feed-urile. De asemenea, mai stiu ca nu exista o "cultura" comuna a ideologiilor, ei bazandu-se mai mult pe instinct si "scoala vietii". Pentru multi dintre ei anii petrecuti ca sa sa intre, iar dupa aia sa ramana in joc i-a facut sa uite de existenta celor "sapte ani de acasa". Si uite asa la un simplu calcul rezulta ca aceste "deficiente" ii fac sa nu fie in topul preferintelor alegatorilor. Din punctul meu de vedere solutia este una simpla: in momentul in care o sa isi dea seama si o sa trateze poporul ca pe propria familie o sa fie mult mai responsabili. Pentru ca nu prea iti permiti sa o minti in fata pe mama sau pe sotie, sa furi din portofelul copiilor, sa iti injuri fratele sau sora, sa nu ii raspunzi la telefon iubitei cand iti spune ca are o problema grava, sa uiti de ziua de nastere a tatalui sau sa te prezinti la petrecerea de Craciun fara cadouri. Atat timp cat ei se vor comporta ca niste adolescenti puberi, rebeli si cu atitudine de "mistreti neprietenosi" nu se pot numi de fapt politicienii, ci doar niste "ratati" ilustri, ori ba.

luni, 30 ianuarie 2012

Another story - XVII - Hate Story

Ar fi vrut sa strige, dar stia ca e inutil gestul. Oricum nu ar fi auzit-o. Carapacea lui era mai bine izolata decat orice sistem s-ar fi inventat pana acum. Nu intelegea nimic, iar asta o darama. Pentru ca unul dintre scopurile existentei ei era sa isi traiasca viata in asa fel incat sa inteleaga de ce o facea intr-un fel si nu altfel. Iar el intrupa paradoxal tot ce ii placea si ce ura la un om. Si asa avea momente cand se ura pe sine. Se ura deoarece nu gasea abordarea convenabila pentru el.

duminică, 29 ianuarie 2012

Conjugarea vietii

In realitate e foarte greu sa conjugi verbul a vrea. De obicei dorinta difera de la o persoana la alta. Experienta de pana acum imi da de inteles ca nepotrivirea nu are de a face cu anumite perioade ale vietii. Exista doar "a vrea sau a nu vrea", nu exista "e complicat". Si uite asa gramatica existentei e mai grea decat mi-am imaginat in copilarie.