marți, 29 iulie 2008

Daca..pentru o clipa


Daca, pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca nu sunt decat o paiata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar m-as gandi la tot cea ce spun.
As aprecia valoarea lucrurilor,nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce ele inseamna cu adevarat.
As dormi putin, n-as mai visa deloc, caci prin fiecare minut cand inchidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina.
As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand ceilalti adorm. As asculta cand altii vorbesc, si as savura o inghetata buna de ciocolata!!!
Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucatica de viata, m-as imbraca simplu, as cadea in genunchi in fata soarelui lasandu-mi goale: corpul si sufletul.
Dumnezeule, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta primele raze de soare.
Cu un vis al lui Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi lunii un cantec de Serrat.
As stropii trandafiri cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor.
Dumnezeule,daca as avea o bucata de viata...n-as lasa sa treaca nici o singura zi fara sa le spun celor pe care ii iubesc cat de mult ii iubesc.
As convinge fiecare barbat, fiecare femeie ca ei sunt preferatii mei si as trai ca indragostit de dragoste.
As demonstra oamenilor cat se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatranind ,f ara sa stie ca incep sa imbatraneasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca.
I-as da aripi unui copil,dar l-as lasa sa invete singur sa zboare!
Cand ma vor pune in cutie: i-as invata pe batrani ca moartea nu vine odata cu batranetea ci cu uitarea.
Am invatat atat de mult de la voi,oamenilor! Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul cum escaladezi muntele.
Am invatat ca atunci cand nou nascutul strange pentru prima data, in pumnul lui mic , degetul tatalui, il cucereste pentru totdeuna. Am invatat ca un om nu are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice!
E adevarat ca multe in viata am putut invata de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru,deoarece, cand ma vor pune in cutie, vai , voi fi mort!!!