marți, 7 februarie 2012

Femeile sunt de vină....

De la Eva se trage pasiunea femeilor pentru accesoriile din piele de şarpe. Dar nu despre modă sau tendinţe vreau eu să scriu, ci despre una dintre cele mai memorabile replici din lume, care a fost spusă de primul bărbat: "femeia e de vină!". Aş îndrăzni să spun că este şi una dintre cele mai plagiate.

Femeile sunt de vină pentru tot, asta doar în condiţiile în care bărbaţii omit cu bună ştiinţă că nu le-a furat nimeni dreptul liberului arbitru. Până la urma urmei ei sunt reprezentanţii sexului tare, iar dacă noi suntem reprezentantele sexului slab, am încercat să ne descurcăm cum am putut.

Pentru că nu am avut forţa necesară să ne facem dreptatea cu pumnul, ne-am dezvoltat abilitatea de a ne face cunoscute punctele de vedere prin intermediul argumentelor (calitatea acestora este dată de fiecare caz în parte). Dacă nu ne-am descurcat să ne câştigăm pâinea prin fortă fizică, am recurs la viclenie.

Şi exemplele pot continua, dar cred că până la urmă barbaţii au tot dreptul să spună că femeile sunt de vină...Sunt de vină că s-au gândit înaintea lor la soluţiile mai simple. Şi totuşi nu cred că le-ar strica să îşi asume din când în când, dacă nu sunt în stare să o facă tot timpul, responsabilitatea propriilor fapte şi decizii. Chiar dacă pare uimitor noi întelegem multe, fără să apelăm la "şarpe" sau Divinitate.

P.S. Oricum femeile ispăşesc şi acum o parte din greşeala Evei...Geneza 3:15 - "În durere îţi vei naşte copiii".

luni, 6 februarie 2012

Emil Boc si elixirul puterii



2 februarie 2012



23 decembrie 2008

Sursa foto: Guvern

Pana la urma se pare ca "Puterea nu e un elixir".