sâmbătă, 26 februarie 2011

Martie

Nu sunt o feminista inraita, mai degraba as spune ca profit de statutul pe care mi l-a rezervat natura, acela de femeie(circula o gluma misogina ca exista doua categorii: femeia si omul). Drept urmare sunt de partea celui care are dreptate cand e vorba de un conflict intre sexe. Poate si pentru simplul motiv ca merg pe principiul ca nimeni nu detine adevarul absolut. De aceea m-am mirat, odata ajunsa in Capitala, sa descopar ca femeile sunt privilegiate, cand e vorba de ziua de 1 martie. Eu vin dintr-un loc unde era promovata egalitatea: de 1 martie baietii primeau martisoare de la fete, iar pe 8 martie era randul fetelor sa fie rasfatate. Mie mi se pare un targ corect asta. Daca tot e o luna in care serbam barbatul si femeie, de ce sa nu fie martie? Si, in plus, martie inseamna primavara, explozie de culoare si energie. Daca ar fi 1 martie pentru barbati si 8 martie pentru femei ar fi un fel de inceput, anual, pentru rezolvarea inevitabilelor conflicte intre sexe.

joi, 24 februarie 2011

De Dragobete mi-as dori

Sa ma inteleaga cineva.

Sa fie vara.

Si sa astept.

E prea mult?

miercuri, 23 februarie 2011

Fazele lunii

Preludiu - undeva mai jos de coapsa stanga, in interior, ca o flacara.
Foc - de unde incepe sa arda ca un fier inrosit si face aerul sa vibreze.
Top - cand ajungi sa simti putina durere.
Postludiu - fumez o tigara. Tu? Si eu...

marți, 22 februarie 2011

Hedonismul meu:D

Firul logic al existentei mele: numere, iubire, politica, in subsidiar, si .....evident moda. Sunt o colectionara de reviste. Cand ajung pe langa reviste sunt ca Alice in Tara Minunilor. Incep sa le rasfoiesc, "levitez" creativ, suspin, fac zeci de combinatii in minte. Efectiv o alta lume. Prietenele imi stiu pasiunea si plec de multe ori de la ele cu cateva kilograme in plus, de maculatura. Revistele sunt hedonismul meu. Exista insa si voci care sustin ca revistele glossy le fac pe femei sa se simta inferioare. Posibil, dar daca ai o imagine corecta despre sine, (vorba unei prietene: calitati comune, defecte rare), te bucuri, vizualizezi, te educi si te imbogatesti. Dupa o zi inghetata ca asta am reactionat ca o fetita rasfatata cand am gasit Elle pe birou. Cine vrea sa imi faca ziua minunata, dar nu stie cum, sa imi aduca multe, multe reviste glossy.



luni, 21 februarie 2011

Lecturi utile

Din seria: ce am mai citit in ultimul timp.

"Iubirea e banala. Iti provoaca o intoxicatie chimica foarte asemanatoare cu aceea data de o reusita mult asteptata sau de mersul cu mare viteza. In acele momente, nu mai tinem cont de nimic si ne concentram doar asupra propriei noastre delectari; viata de zi cu zi ne este distorsionata si devenim irationali: ne simtim fericiti si ni se pare ca totul este posibil. In ciuda variatiilor, vraja nu tine niciodata foarte mult. Pana la urma, se ajunge la plictis si dezgust. Iubirea perfecta nu poate fi dobandita niciodata. Tocmai de aceea iubirea trebuie sa moara atunci cand isi atinge intensitatea maxima. O iubire curmata in clipa cand a devenit foarte pasionala are puterea de a vraji oamenii timp de secole intregi. Mitul iubirii este o nascocire a basmelor, la fel de ireala si improbabila ca un orgasm continuu."

Ziceam si eu asa ca poate va intereseaza si pe voi. Azi a fost luni.

duminică, 20 februarie 2011

Numb3rs

Am dezvoltat o mica obsesie pentru numere si procente.

"We all use math every day; to predict weather, to tell time, to handle money. Math is more than formulas or equations; it's logic, it's rationality, it's using your mind to solve the biggest mysteries we know".

Pentru o visatoare ca mine ar trebui sa fie un semnal de alarma. Probabil m-am maturizat suficient incat sa devin obsedata de numere si matematica. Adica mi-am gasit directia si cursul. Iar asta imi reaminteste din nou de citatul meu preferat, care redevine actual periodic in viata mea.

"Kill the spiders... and save the butterflies. It's rational until you realize that by striving for it you become a spider yourself".

Deci e vremea pentru numere si procente.