luni, 26 ianuarie 2015

Ce merita sa mai faci in weekend in Bucuresti

Strain in orasul in care locuiesti e o sintagma care ti se poate potrivi si tie.

Locuiesc de ceva ani in Bucuresti, dar nu pot sa ma laud ca am vizitat toate muzeele si atractiile turistice.

Si spun asta din postura unei persoane care a lucrat si la Metropotam, a scris despre oras, dar tot nu am apucat sa il vizitez cu adevarat.

In schimb am invatat sa il ”iubesc” si apreciez si mai mult. Pentru ca are niste locuri minunate, niste stradute care asteapta sa fie descoperite, niste restaurante/bistro-uri superbe numai bune sa mancati ceva bun.

Insa vreau sa scriu despre altceva. Mai exact despre ce fac cei de la Muzeul National de Arta al Romaniei. Organizeaza niste evenimente si expozitii superbe.

Am fost curioasa sa vad spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal in cadrul unei vizite cu ghidaj gratuit. Mi-a placut foarte mult.

Dupa aceasta experienta placuta am mers, tot la o vizita cu ghidaj gratuit, sa admir lucrarile care sunt expuse la Muzeul K. H. Zambaccian.



                                           Corneliu Baba: Portretul lui Zambaccian

Am admirat colectia de 19 panze semnate de mari maestri ai scolii franceze:  Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso,  Henri Matisse etc.

Daca mergeti acolo o sa vedeti si lucrari de varf ale artistilor din secolul al XIX-lea sau de la inceputul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Iosif Iser, Nicolae Darascu sau Camil Ressu.

Daca v-am facut ”pofta” sa stiti ca puteti participa la vizita cu ghidaj gratuit a expozitiei Modele de comportament in secolul al XVIII-lea, din corpul Stirbei.

Cand? Sambata 31 ianuarie de la ora 11:00.

Tarif: 10 lei (pret intreg)/pensionari: 5 lei/elevi si studenti: 2,5 lei/prescolarii au acces gratuit

Inscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Eu zic ca merita.

Niciun comentariu: