joi, 28 iulie 2011

Noul PR

Uneori am impresia ca viata rade cu hohote mari de mine. Are niste reguli stupide, pe care nici macar lui Muprhy nu i le poti atribui. Si pentru ca e intr-un sens de roata patrata, unde credeam ca e dreptatea - era de fapt aroganta, smecheria sau golania. Poate de aia se explica cum niste barbati cu prea mult testosteron, care si-au reglat conturile cu sabii si pistoale, au ajuns sa isi faca in cateva zile, cu ajutorul mass media, un brand - baietii tari de la Deta. Deci mai nou, se pare ca e mai simplu sa iti faci PR cu ajutorul armelor albe, decat sa dai dovada de abilitati de comunicare, cultura si diplomatie. Va spun eu ca uneori viata rade de noi cu hohote, iar unele intamplari nu le poate explica nici macar Chuck Norris:)).

miercuri, 27 iulie 2011

Gandire de victima

"Cateodata, atunci cand ii lasi pe oameni sa iti faca ceva, de fapt tu le faci lor ceva. Daca cineva vrea sa iti faca tot felul de lucruri perverse si tu il lasi, il faci sa fie si mai tacanit. Si atunci tu detii controlul. Atat timp cat nu o iei razna si tu".

E doar un model de gandire tipic pentru o victima. Cred ca fiecare dintre noi e o victima, cel putin o data in viata. Asa ca un respiro mic, pentru autoevaluare, iar daca sunteti prinsi in capcana, incercati sa va eliberati, ca sa nu o luati "razna".

marți, 26 iulie 2011

About life

As vrea sa rastorn lumea cu o simpla idee, care sa contina cuvinte nemaiauzite si formule negandite vreodata de un creier uman. Zilnic apelez, cu o doza de compasiune, sau sub forma de amenintare, la bucata aia mare de creier, despre care oamenii de stiinta spun ca nu o folosesc, sa ma uimeasca, sa imi arate unde se opreste infinitul si altele. Dar revelatiile par sa stea ascunse de mine. Si uite asa ma trezesc ca incerc sa fac o selectie intre discursurile prefabricate ale politicienilor, intre cei care chiar au o stralucire si intre cei care doar profita de ignoranta celorlalti. Saptamanal se aprinde un foc de paie, dupa care nimeni nu mai cauta in cenusa, pentru ca si-a indreptat atentia spre alt "incendiu". Si in acest noian de informatii contradictorii, de vesti teribile, te trezesti confuz. Din cand in cand imi aduc aminte ce astept, adica argumente reale, nu retorica ieftina sau populisme obosite.

luni, 25 iulie 2011

Despre dor

Comportamentul reactiv impulsiv provoaca combustia spontana, care o transforma in vapori pe "Ice Queen". Cand standardul a fost impus, iar stacheta nu a mai fost atinsa de niciun surogat, atunci nu poti decat sa faci o funda draguta, care sa acopere plasturii care impiedica dezmembrarea bucatilor. Si cand te apuca acel dor salbatic, te legi cu cele mai groase funii, iti pui calus la gura si repeti in gand mantra: vulnerabilitatea sentimentala e desueta. Si pentru ca te-ai indopat cu gandirea propagata ca fericirea individuala e musai egoista, taci si mergi mai departe. Mai ai un icnet, te inteapa muschii, iti vine sa strigi, dar iti aduci aminte ca stapanirea de sine e o arta. Asa ca iti ignori corpul, sufletul, si setezi ratiunea.

duminică, 24 iulie 2011

Pro veritas et pro amor!

Pro veritas et pro amor! - e unul dintre principiile care a murit odata cu limba in care a fost enuntat. Acum traim vremuri aiuritoare. Cred ca am intrat in zodia unui intuneric mistificat.

"Cand te trezesti in intuneric singurul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te obisnuiesti cu intunericul".



Iar cei care nu se obisnuiesc cu intunericul cauta o lumina. Insa uneori aparentele sunt inselatoare, asa ca Fata Morgana.