joi, 8 decembrie 2011

Another story - XVI - Love Story

I se parea mereu ca este atemporala cu el. Se trezea mereu cu intarziere, iar el pleca fara ea. Stia ca era vizionar, dar ii greu sa isi imagineze ca in niciun rand, din previziunile lui, nu era inclusa.

Dragostea lor era ca o eclipsa de soare, devenea completa doar cateva minute, dupa care se departau. Stiau unul de altul, insa soarele are o misiune, iar luna alta. Ambele isi stiu rostul, completeaza universul altora, dar cand e vorba de acel destin al lor, trebuie sa astepte miracolele.

Pentru ca traia printre "ultravioleti" uneori se indoia de stralucirea "stelelor" ei. Desi stralucirea cea mai intensa a ei se vedea doar atunci cand se gandea la el. Despre povestea lor de dragoste stiau doar ingerii cazuti, semidemonii si zanele, care inca se mira, ca in era tehnologizarii, a smartphone-urilor si a PR-ului, ei nu comunicau, ci asteptau urmatoarea eclipsa.

Ea inca isi strange stelele si spera ca la geana diminetii sa ii zareasca macar o raza si sa ii miroase boarea.



Foto: awanpagi

luni, 5 decembrie 2011

Draga mosule....

Formidabile sunt caile creierului. Acesta reuseste cumva sa tina incuiat intr-un colt amintirile care dor. Si uneori ma trezesc ca totul pare la fel, desi totul e schimbat. De aia se nasc povestile, eroii si sfintii care aduc cadouri si binecuvantari. Pentru ca uneori "fugim astazi, ca sa putem sa fugim si maine". As vrea sa pot sa gasesc solutiile miraculoase pentru toti cei dragi, sa ii ascult si sa ma lase sa am grija de ei, desi stiu ca pot face asta si singuri. Dar daca nu ma lasa sa le port de grija, ce rost isi mai au imbratisarile, sarutarile si serile petrecute impreuna? Daca as fi din nou copil i-as scrie lui Mos Nicolae ca vreau sa gasesc in ghete: timp mai mult, ca sa ma vad cu toata "lumea", minim 10 carti, o parte din talentul Leliei Munteanu de a scrie editoriale, fler pentru stirea anului 2012, o Romanie a cetatenilor responsabili, un plus la surplus ca sa pot evada cateva zile in Creta, Londra si Paris si solutiile miraculoase ca toti cei care imi fac viata frumoasa sa isi rezolve problemele. Eu zic ca nu i-as cere multe, nu? Mai ales ca toate sunt usor de oferit.