miercuri, 21 ianuarie 2009

Himerele si viata mea


Paginile ascund adesea in ele niste destine pe care nu le vezi lamurit nici atunci cand esti propriul spectator. Undeva intr-un adanc efemer himerele se sprijina de sufletul tau si mananci din el cu voie buna si pofta. E greu de patruns propria vointa atunci cand viata, societatea si propria comunitate nu isi cunosc rolul si traiectoria proprie. Atat de multe proverbe ilustreaza cazuri de studiu, insa niciunul nu pare mai mult decat o suma de cuvinte insirate atunci cand e vorba despre viata ta. Alunga anii tinereti si pastreaza mai departe dulceata vietii si astfel in aceste mici esente iti vei pretui intelepciunea, caruntimea parului si chiar durerea bolilor. Tineretea este o povara grea, ca o societate care traieste doar din imprumuturi si spera la maturitate financiara si succes in afaceri. Dar toate trec si in esenta nu ramane nimic altceva decat speranta ca viata poate fi razbatuta indiferent cum, conteaza optimismul si motivatia.

luni, 19 ianuarie 2009

Cum ma afecteaza criza?


In ultimul timp toate discutiile cunoscutilor se invart in jurul crizei. Cutitul strapunge tot mai mult in "carnea" oamenilor de rand. Primul val se pare ca loveste mai rau in acestia decat in cei bogati care in ciuda previziunilor proaste si-au petrecut vacantele in locuri exotice. Si totusi criza trebuie sa ne invete ceva. Sa ne reamintim ca trebuie sa fim mai cumpatati si mult mai economi. Poate e timpul sa renuntam la multe lucruri care pana acum pareau indispensabile. Lucrurile trebuie tratate cu mai multa responsabilitate si pragmatism. Disperarea nu este solutia de a iesi din criza. Este exact lucrul de care trebuie sa ne ferim cel mai mult ca sa reusim sa trecem peste aceasta perioada neagra. Daca sunteti stresati si voi sper ca veti rezolva nemultumirile. Eu incerc sa imi reamintesc mereu ca trebuie sa fiu alaturi de familie, de cei dragi, ca sa pot trec si peste asta. Indiferent de vremuri, crize, probleme, familia este singurul adapost, asa ca incerc sa o pretuiesc.

duminică, 18 ianuarie 2009

Banii- Grigore Vieru


Cu banul ii tot asa

Cum ii si cu dragostea:

Cand mai bine si cand nu,

Cand deasupra el, cand tu.

Am avut si eu un sfant

Si l-am dat la muzicanti,

Muzicantii mi-au cantat

Si-au crezut ca-s om bogat.
Cine-asa te-a impartit, banule,

Nu te-a impartit cinstit, banule!

Sa te-mparta Dumnezeu, banule,

Te-as cunoaste-atunci si eu, banule!

Un fragment din poezia Banii, scrisa de Grigore Vieru. Un moment de reculegere pentru poetul care tocmai s-a stins din viata!