miercuri, 9 iunie 2010

Azi fug


Stiu ce vreau sa spun, dar nu stiu cum sa o fac. Stiu cum ar trebui, dar parca ceva e acolo sa opreasca sensul si sa altereze scopul. Si culmea e ca atunci cand nu stiu ce vreau sa spun se pare ca stiu cum sa o fac. De asemenea cand nu stiu cum ar trebui nu e nimeni sa se opuna si inevitabilul se petrece. E ca intr-o spirala care absoarbe tot ce e in jur. Suma contradictiilor pare constanta in viata unei persoane, indiferent de unde vine si ce face. Printre legile lui Muprhy, care imi plac ca se aplica fara abatere la viata mea, una spune cam asa: "Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine". Uite de aici vin si contradictiile, pentru ca multe lucruri implica si niste ghilimele. Iar intre acestea intra nuantele, tentatiile, viciile, dar si constatarea unor adevaruri personale care se aplica sau nu. As asuma multe azi, dar nu mai vreau sa fac asta. Pentru ca mi-am aflat propria lege a lui Muprhy. O tin pentru mine, ca numai aici se aplica. Si parca pentru ceva timp as fugi de tentatii sau cel putin m-as ascunde.

P.S. Mi-a spus cineva ca fluturii sunt frumosi, dar ultima parte a vietii lor este urata. Mare dreptate are. Ai auzit Portase?

marți, 8 iunie 2010

Consultanta

"Chintesenta televiziunii nu este ceea ce se intampla, ci ceea ce pare sa se intample. Un consultant in probleme de imagine, care si-a oferit serviciile parlamentarilor...estima ca impresia facuta telespectatorilor va depinde de urmatorii factori: 55% tinuta, 38% voce si gestica si doar 7% continutul propriu-zis al discursului....parlamentarii au recurs totusi la consultanta de culise in privinta costumelor (se recomanda un gri mediu), camasilor (nimic in dungi) si cravatelor (nimic prea strident, nimic prea inchis la culoare)", cam asta spune Julian Barnes, in "Scrisori din Londra". Sunt scurte eseuri despre viata politica din Marea Britanie si pe ici pe colo scrie de Romania, Bucuresti si sotii Ceausescu.

duminică, 6 iunie 2010

Tu traiesti evenimentele care or sa vina?

Pentru mine a inceput o noua saptamana inca de dimineata. Cred ca deja m-am obisnuit cu ritmul asta. Insa pentru cei care o vor incepe de maine dimineata e bine sa stie ca va fi una agitata. Sau cel putin asa se anunta. Acum nu stiu cum traieste fiecare evenimentele care succed cu repeziciune, dar totusi intr-o saptamana cel mult se va vedea daca vor scadea pensiile si salariile sau Guvernul Boc va cadea prin motiune de cenzura. Saptamana trecuta un europarlamentar spunea ca o sa pierdem puncte in fata celor de la Bruxelles indiferent care va fi soarta, fie masuri, fie caderea Guvernului.

Sutu face un pariu, dar eu chiar nu stiu ce sa raspund. Tind pe de o parte sa cred ca a avut Basescu grija, in seara asta la Snagov, sa ii disciplineze. Acum ramane de vazut cati pedelisti au propria personalitate si o sa se care numai ca sa nu dea prost in fata oamenilor. E o decizie grea momentan, dar poate o sa gandeasca in perspectiva viitorului. Unii dintre ei sunt prea vicleni ca sa nu stie sa decida in propriul interes. Cred ca ar mai fi de spus multe, dar acum nu prea mai am energia necesara ca sa fac o sinteza. Cert e ca va fi o saptamana agitata cu proteste, minciuni, scandaluri si pe alocuri disperare.