vineri, 28 noiembrie 2014

Young Chef Competition by San Pellegrino

In ultima perioada nu prea am avut timp sa gatesc. Sunt un fel de musafir in propria casa. Mai mananc in oras atunci cand merg sa fac cronici de restaurante sau mi se gateste.

Dar sustin in continuare ca mancarea gatita acasa e cea mai gustoasa, mai ales cand imi iese bine ce gatesc.

Cu tot entuziasmul meu si pasiunea pentru gatit pot sa spun ca nu sunt inca pregatita pentru Young Chef Competition, competitie organizata de San Pellegrino.

Dar poate sunteti voi interesati. Ce trebuie sa faceti:


Primul pas: aplicatiile online se faca pana pe 15 Decembrie

Toti chef-ii tineri (pana in 30 de ani) din lume pot aplica online la www.finedininglovers.com, unde trebuie sa inregistreze un fel mancare “semnatura personala”. Pentru a fi elgibil, un chef trebuie sa aiba pana in 30 de ani si 1 an experienta intr-un restaurant, pe pozitia de chef, sous chef sau chef de partie. Toate cerintele sunt explicate pe site.

Pasul 2: lista scurta mondiala – 16 Decembrie  - 15 Ianuarie

Toti candidatii vor fi impartiti in functie de regiunea geografica de care apartin, vor fi 20 de regiuni in total*. Apoi ALMA, cel mai important centru de educare si practica culinara italiana din lume (www.alma.scuolacucina.it), va selecta primii 10 clasati pentru fiecare regiune in parte in urma aplicatiilor online, ghidandu-se dupa cinci reguli de aur: ingrediente, competente, geniu, frumusete, mesaj.

Pasul 3: Competitiile locale – 16 Ianuarie – 15 Iunie

16 Ianuarie – 28 Februarie, cei 10 finalisti ai fiecarei regiuni vor intra in competitia locala: fiecare regiune va avea un juriu format din chef-i celebri sau reprezentanti din industria gastronomica locala, care vor gusta felurile de mancare realizate de finalisti si il vor alege pe cel mai bun, tinand cont in continuare de cele 5 reguli de aur. Pana la finalul lunii Februarie, cei 20 de finalisti din toate regiunile, vor fi anuntati.

1 Martie – 31 Martie, Vogue Italia va desemna 20 stilisti tineri: fiecare va fi asociat cu cate un chef. Stilistii vor realiza interpretarea vestimentara a felului de mancare realizat de Chef-ul cu care a fost asociat.

1 Aprilie – 15 Iunie, chef- ii finalisti vor lucra impreuna cu un stilist pentru a interpreta felul de mancare in forma unei creatii proprii. Atat felul de mancare, cat si creatia vestimentara vor fi prezentate in cadrul evenimentului final.

Faza finala: S.PELLEGRINO TALENT AWARDS – 25- 27 Iunie

In Iunie la Pavilionul Italian al EXPO Milano, S.Pellegrino impreuna cu Vogue Italia vor gazdui evenimentul final, ce va celebra cei mai buni chef-i tineri si stilisti ai competitiei.  Un juriu international format din chef-i renumiti va desemna S.Pellegrino Young Chef 2015, iar stuff-ul editorial al Vogue Italia va alege cel mai talentat stilist. In acelasi timp, cei care indragesc bucataria si iubitorii de moda in cadrul evenimentului, vor vota Best Couple Chef & Stylist 2015.