vineri, 17 iulie 2009

Ganduri imprastiate haotic


E vineri si e una din zilele alea nebune in care nu reusesti sa iti aduni gandurile bine ca trebuie sa le imprastii din nou si sa faci altceva. Asa ca expresia aia minunata pe care o descriam acum cateva zile "Bel far niente" este un tel pe care nu cred sa il ating ceva timp de acum incolo. In oras e caldura, in autobuz e caldura, dar asta nu ii impiedica pe batrani sa iasa din casa. In 90 era un nene revoltat ca nu ar trebui sa ne plangem atat ca in asemenea temperaturi stau taranii cand muncesc la grau. Graul pentru care primesc 50 de bani pe kilogram, in conditiile in care un covrig este 70 de bani. Are dreptate, deci nu il contrazic. Nu azi, nu pe caldura asta. Ma bucur ca la INS e racoare sau poate faptul ca e vorba de prognoza, criza si previziuni economice mi-a inghetat putin sangele in mine. Si ca tot e vineri am rasfoit noul numar al reviste de shopping Report. Incep sa imi dau seama ca ma chinui singura acceptand de buna voie sa fiu redactor pe rubrica de Shopping. E ca si cum i-ai pune sub nas unui fost drogat o doza de cocaina de cea mai buna calitate. Ieri cica am invatat ce trebuie sa fac ca sa imi antrenez creierul ca sa devina unul econom. Nicio sansa, azi am vazut pantofii vietii mele. Ma rog eu vad o pereche in fiecare luna si de fiecare data sunt pantofii vietii mele(foto). Dar astia pe care i-am vazut azi au urcat vertiginos in clasament si se afla pe primul loc. Asa ca imi caut un job suplimentar pentru cateva zile ca sa pot sa mi-i cumpar. Cine ma angajeaza? Iar pe lista mea de weekend sau saptamana viitoare, sa vedem cum fac, este vizionarea filmului Coco Chanel, de fapt este un must, teatru la Green Hours, marti film italian in parcul Bazilescu si trebuie sa termin o carte foarte misto pe care am inceput-o saptamana viitoare. E vineri si se pare ca intr-o oarecare masura am scris haotic, cu gandurile imprastiate, dar am scris.

miercuri, 15 iulie 2009

Bel far niente


O expresie foarte draguta. Bel far niente inseamna "frumusetea de a nu face nimic"...Frumusetea de a nu face nimic - un succes pentru care esti felicitat din toata inima. Reusita in viata poate fi masurata prin voluptatea si rafinamentul cu care reusesti sa nu faci nimic - si nici nu e nevoie sa fii bogat. O alta minunata expresie italiana - l'arte d'arrangiarsi - "arta de a face ceva din nimic". Arta de a transforma cateva ingrediente foarte simple intr-un festin, de a transforma un grup de cativa prieteni intr-un festival. Nu-i neaparata nevoie sa fii bogat, ci sa ai talent pentru fericire".
Open Arms

Despre Paris Hilton de Romania si altii

Foto: Reuters

Dupa mai multe zile cand am fost intr-un du-te vino permanent, azi am reusit sa ma debarasez si sa am o mica pauza pe seara. S-au intamplat atat de multe, dar acum par vechi. Ca sa o iau in ordine, luni a fost PNL, adica lansarea programului prezidential. Toata lumea l-a criticat pe saracu ca a fost anost si lipsit de entuziasm. Stiti de ce? Ii bateau reflectoarele in ochi. Cand am fost eu sa fac proba nu vedeam nimic, ma mira ca nu si-a pus ochelarii de soare. Foarte nasol pozitionate reflectoarele, era ca si cum te-ai fi uitat la soare. In conditiile astea cred si eu ca iti piere entuziasmul. Si totusi veteranii din partid au retinut ideea centrala. A venit la sfarsitul discursului un domn care mi-a spus asa hotarat: Domnisoara ati retinut ca ne-a spus sa ne trezim. Asta este important. Ati notat, da!?". Mi-e greu sa cred ca la varsta lui mai are sanse reale sa se trezeasca ceva in el, dar important e ca a retinut ideea. Marti a fost prima zi a celor trei (nu stiu cum sa ii numesc) in Parlamentul European. Pozele cu Elena Basescu sunt graitoare. Demisia lui Ridzi nu a mai fost o surpriza, iar azi continuarea serialului de ieri: Placinta. Si daca ma gandesc bine, tot pe cei care sunt in concediu ii invidiez. Stie ea cine...s-a trezit azi la zece:P.