joi, 14 iulie 2011

Ziua Porţilor Deschise la Palatul Şuţu - Dolce far niente

La Ziua Portilor Deschise plutea in aer "la vita e bella". Sutu s-a asigurat ca oaspetii sunt imbuibati de senzatia "dolce far niente". Pentru ca eu gandesc in italiana cand ma bucur de cele mai relaxante si inedite intalniri.






Iar pe Radu l-as numi Sartorialist de Romania. Si azi inca mai port pe mana brandul Foto Union.

miercuri, 13 iulie 2011

10 #dinRomania

Desi mi se spune adesea ca sunt un "suflet rece" si adanc inradacinata in cinism, ma topesc cand le povestesc altora despre "acasa". Iar pentru mine Botusul va ramane cea mai tare destinatie din Romania si va ocupa primul loc in inima mea.

Portase hai sa iti fac fisa de prezentare: Botus, comuna Fundu Moldovei, Campulung Moldovenesc, judetul Suceava. Foarte aproape de Obcinile Bucovinei. Aici toata lumea cunoaste pe toata lumea, oamenii se saluta intre ei, iar barfele se raspandesc mai repede decat putem da noi un breaking news (nu am descoperit inca secretele sistemului).



Foto: Anca Bundaru

2.Un alt loc care merita vizitat e in apropiere de casa parintilor. E vorba de herghelia de cai de la Lucina. Acolo va puteti incarca bateriile.



3. Noi il stim sub denumirea de Runc. Dar va avertizez din start: acolo nu o sa aveti curent, internet....ci doar padure si munte cat vezi cu ochii. E aproape de Obcinile Bucovinei.

4. Clujul este orasul meu de suflet. Il recomand din tot sufletul. Catedrala din centru a fost, timp de patru ani, locul unde mi-am recapatat echilibrul. Iar stradutele din centru merita sa fie descoperite la pas.

5. Si Iasiul e un oras care are "acel ceva". Eu am descoperit multe locuri frumoase, timp de alti patru ani. Dar sa fiti totusi atenti...e orasul unde am fost jefuita de nenumarate ori:)).

6. Iubesc si Bucurestiul. La inceput l-am urat, dar in curand se implinesc patru ani de cand ma cucereste zilnic. Cine il critica inseamna ca nu s-a ratacit pe stradutele din zona 1 Mai, seara, cand miroase a struguri si iasomie.

7. Capidava m-a cucerit. E un loc de poveste, dar care iti ofera si posibilitatea sa traiesti adevarate aventuri.



8. Vama Veche. E un loc cu "magie". De fiecare data cand plec de acolo sunt nostalgica.



9. La Targu Mures mi-a placut mult de tot. E unul dintre orasele in care m-as muta, fara prea multe regrete.

10. Teaca si satele de langa merita vizitate. Totul e "molcom" acolo.....inveti sa iti traiesti viata la viteza "redusa".

luni, 11 iulie 2011

Scurta - de luni

Persoanelor care au sensibilitati de domnisoare de pension nu le recomand sa incerce sa isi trateze durerile de gat cu inghetata de menta ca se vor alege cu nevralgii, asa ca mine. Drept urmare, industria farmaceutica s-a mai ales cu un dependent legal de ketorol. In rest, zi lunga de luni cu multumiri si mahniri, din presa. Adica interviul cu Sebastian Lazaroiu: Oprescu e speranta PSD pentru prezidentialele din 2014 a fost preluat de aproape toata presa romaneasca. Dar de ce sa dam link la sursa? Ca doar respectul fata de munca altora e optional. Voi sa fiti sanatosi, eu raman cu nevralgiile mele.