luni, 22 februarie 2016

Recomandări de petrecere a timpului liber

Nu există tipare predefinite pentru cum ar trebui să ne raportăm la ceilalți. Avem idei în mare, dar nu știm cum vom reacționa până în momentul în care nu suntem puși în fața situației. De câteva zile circulă pe Facebook următorul mesaj: ”Copiii cu nevoi speciale nu sunt ciudați sau neobișnuiți. Ei vor ceea ce toată lumea vrea - Să fie acceptati!!!” - Asta coincide cu ceva despre care plănuiam să scriu aici. Despre o piesă de teatru pe care am văzut-o recent, pe care v-o recomand cu căldură.

”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul  nopții” este piesa care te pune față în față cu viața unei familii. Dacă la prima vedere s-ar părea o scenă banală, pe parcursul piesei te vei simți lovit de adevăruri simple, dar pe care poate le-ai uitat. Aceste adevăruri sunt spuse de un adolescent... Nu vreau să vă povestesc mai multe despre piesă, pentru a nu vă răpi plăcerea de a merge singuri și a afla despre ce este vorba. Dar o recomand cu căldură.

”Spectacolul lui Bobi Pricop, glisând cu sensibilitate lucidă între comedie şi dramă, are o altă viteză decât cea cotidiană: este viteza năucitoare a unei minţi captive într-o realitate care s-a împotmolit în propriile ei limite.Spectacolul are la bază adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase. Premiera mondială a spectacolului a avut loc la Teatrul Naţional din Londra, în 2012, iar acum se joacă pe Broadway cu mare succes de public şi critică”. 

Piesa se joacă pe 24, 25 Februarie, 1, 8 și 9 Martie de la ora 20.00,  la Sala Pictura, iar un bilet costă între 20 - 40 lei.