joi, 30 decembrie 2010

2010 - despre suflet


Sfarsitul anului 2010 se aseamana la mine cu "amintiri din viitor". Nu mi-ar fi trecut prin minte in ianuarie ca voi avea parte de lucruri care mi le-am proiectat sa se intample dupa sfarsitul lumii, ( de care sunt convinsa de multe ori ca nu o sa il prind). A fost ca o zbatere din aripi, ca un zbor contra furtunii, iar momentele cu soare foarte intense. De multe ori nu a existat cale de mijloc, ci doar fierbinte si gheata. Compromisuri,incapatanari, oameni frumosi cunoscuti, implicare in activitati senzationale, prieteni adevarati, munca multa, carti de capatai si politica zbuciumata. Am pierdut una dintre cele mai importante persoane din viata mea, dar in urma ei a ramas asta: facem sa fie bine. Am infruntat multi demoni pana mi-a aparut in cale un inger. Intr-o societate strans ancorata in realitate m-am plimbat intre miracole si cinism, intelepciune si impuls. Acum la sfarsit cand fac bilantul nu pot decat sa spun ca optimismul straluceste cu ajutorul fatalismului. Si, in plus, o sa facem ca si pana acum: sa fie bine.

O poveste de viaţă

Am primit acest mesaj disperat. Dacă putem să îi ajutăm...

Ea: "Prietenul meu n-a fost părăsit niciodată de o femeie. M-a rugat pe mine să fac asta. Adică să îl părăsesc înainte să o facă el. Mi-a promis că îmi va găsi un băiat mai bun ca să nu sufăr prea tare. Dar, dacă el nu a fost niciodată părăsit de o femeie, înseamnă că e foarte greu să găsească pe cineva mai bun, nu?”

El: "Am rugat-o pe prietena mea să mă părăsească pentru că nu am avut niciodată o asemenea experienţă. Sunt îndrăgostit de ea. E o fată extraordinară şi de aceea cred că nimeni în afară de ea nu merită să îmi ofere această ocazie. I-am promis că îi voi găsi un partener mai bun decât mine. Se oferă cineva?”

duminică, 26 decembrie 2010

Poveste de timp liber

E placut sa treaca timpul pe langa tine si sa nu ai nicio grija. E placut sa ai casa plina de prieteni si cadouri. E placut sa ti se scurga zilele mergand in vizite si depanand amintiri de peste an si din calatorii. E ca si cum lumea se comprima intr-o bula de poveste. E placut sa simti fluturi in jur, chiar daca afara e frig. E si timpul in care se face bilantul de sfarsit de an, iar pe lista se trec doar faptele bune si se sterg amintirile urate. Acum se trag concluziile, lectiile si se construiesc planurile de viitor.