duminică, 31 ianuarie 2016

Recomandarea săptămânii: Hai la teatru! O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții și Lut

Citesc, scriu, mă uit la filme,seriale, dar îmi place mult de tot să merg la teatru. O fac destul de des, mai ales de când s-a redeschis Teatrul Național București. E o experiență pe care o recomand cu căldură. Să vă faceți timp să mergeți la piesele ce se joacă pe scena TNB. O să vedeți lumea altfel, într-un ritm mai domol.

De exemplu, în perioada următoare veți putea urmări două noi premiere:  O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții și Lut.




Prima piesă este după romanul lui Mark Haddon, care a fost vândut în peste 6 milioane de exemplare și distins cu 17 premii literare religioase.


Regia noului spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti îi aparţine tânărului Bobi Pricop, un artist în plină afirmare, care face vâlvă deja prin ţară şi la festivaluri internaţionale, cu montările lui ieşite din tipare. 

Primele reprezentaţii vor avea loc în datele de 2, 3 și 6 februarie, de la ora 20.00, la Sala Pictura. Biletele se găsesc la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.

Piesa  Lut vă dă întâlnire, la Sala Atelier, cu o poveste de dragoste într-o distribuție remarcabilă, semnată de o autoare olandeză, binecunoscută în ţara ei.

Regizorul Vlad Massaci, aflat la prima sa montare pe o scenă a TNB, va da viață, împreună cu scenograful Andu Dumitrescu şi cu actorii din distibuţie, unui spectacol încărcat de melancolii nordice, cu personaje bogat construite, conflicte puternice și un deznodământ neașteptat.


Primele spectacole: 2, 9 şi 13 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier. Bilete la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.