miercuri, 22 februarie 2012

Picard si tezaurul

Francklin Picard detine cea mai mare arhiva sonora din lume. Francezul are inregistrari cu vocea lui Tolstoi, sirena Titanicului, Churchill, Coco Chanel, Cocteau, Edison, Eiffel, Kennedy, Prokofev si cu a generalului de Gaulle.

La varsta de 68 de ani omul detine o mare parte din istorie. La Stampa a obtinut patru inregistrari, una fiind cu Tolstoi care vorbeste despre Dumnezeu.

marți, 21 februarie 2012

Traim sanatos?

Daca pana acum SIDA era pe lista celor mai de nedorit boli din lumea asta, ultimele rapoarte intocmite de organizatiile de specialitate atrag atentia ca dusmanii sunt altii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat publicitatii un raport prin care anunta ca anual 2.5 milioane de persoane din intreaga lume mor din cauza consumului de alcool. Cifra depaseste mortile provocate de HIV sau malarie. Un alt studiu realizat de autoritatile din SUA precizeaza ca hepatita C ucide mai multi americani, decat HIV.

Cifrele mi se par infricosatoate in conditiile in care tot mai multi dintre noi au devenit constienti de importanta hranei in mentinerea sanatatii si aleg o dieta echilibrata.

Si uite asa realizez ca sanatatea e mai importanta decat orice pe lumea asta.

luni, 20 februarie 2012

Luni...dupa zapada

Ceilalti incep sa reclame ca pui presiune pe ei cand stii ce vrei. Idealul e sa stii ce vrei si sa spui, dar realitatea e diferita. Sunt preferati cei maleabili, carora le putem inocula idei manipulatoare. Cel putin anul 2012 va fi anul in care multi vor prefera ca romanii sa nu stie ce vor, ci sa li se spuna ca trebuie sa isi doreasca ceva anume.