vineri, 15 octombrie 2010

Eterna zi de vineri

Vineri spre sfarsite e momentul zilei pe care l-as reedita in fiecare zi, sa se repete asa pentru o lunga perioada de timp. Desi pentru mine este una dintre cele mai obositoare zile din saptamana. Doar in concediu, dar nici atunci, lenevesc vinerea. Insa dupa ce termin cu treaba si ma linistesc, totul pare ca are sens. E momentul in care se da adunarea, se fac planurile, ma intalnesc cu prietenii. Adica incepe viata "de dupa birou".

Si pentru ca tot aveti timp si e pe "tihna" puteti sa cititi lucruri frumoase. Azi incep cu O cafea cu Ea, zece minute pe Facebook… şi al treilea Ducu Bertzi, adica textul de vineri a lui Alecu.

Ma bag si pe mine cu textul de pe Pandoras. Indraznesc sa merg mai departe si sa recomand si cartea din care m-am inspirat, Idiotul.

Si ca recomandare saptamanala, in mod special pentru fete, recomand The cherry blossom girl. E faimoasa in afara, printre bloggeri, iar surpriza mare e ca si-a facut rochia de mireasa in Romania, la Bucuresti, la Maria Lucia Hohan.

joi, 14 octombrie 2010

Alt "data viitoare"

Invalmaseala de reactii care se pregateau sa o atace a luat-o prin surprindere. La suprasaturatia simturilor nu se asteptase. Cel putin nu intr-o perioada ca asta. Se simtea ca un cuvant pus aiurea pe un motor de cautare, iar optiunea era cautare, nu "Ma simt norocos". Se obisnuise cu ideea ca resorturile sortii nu atarna tot timpul in talerul dorit. Prea multe intamplari din viata erau puse in ultimul timp sub semnul "data viitoare", un echivalent al unor scuze emise de oameni care preferau sa isi construiasca imaginea in mod providential. S-a asezat pe suprafata tare si a inchis ochii. S-a lasat cuprinsa de reactii, de la scarba, pana la delir. De acum astepta ca acel "data viitoare" sa se materializeze in azi, acum, aici. Actiune.