vineri, 19 februarie 2010

Cu ce ma ocup in concediu











Azi am avut un moment de respiro, adica un mic concediu de 24 de ore. Si dupa ce m-am sfatuit ieri cu Adi, faimosul nostru bucatar, am spus sa incerc sa fac o pizza. Si am reusit. 1. Am facut drojdia cu putin lapte si zahar cum am fost invatata. 2. Am pus apoi faina, gris si ulei de masline si am lasat aluatul la dospit, cum zice buni. 3. Am facut un sos cu bulion, smantana si ou. 4. Am curatat usturoi ca sa fac ciupercile culese de mama din padurea din Bucovina. 5. Am prajit ciupercile. 6. Am pus ciuperci, ardei rosu dulce, branza de burduf de la Bucovina, carnati de casa de la Bucovina si masline. Restul ce se vede este rezultatul final. Eu zic ca m-am descurcat. Voi ce parere aveti?

joi, 18 februarie 2010

Povestea unui miracol

Din cand in cand ma victimizez, dar in general sunt o persoana optimista si prefer sa ma inconjor de persoane care in ciuda problemelor au curajul sa spere la mai bine. Si daca de multe ori se spune ca nu putem salva lumea, daca ne mobilizam si punem umarul putem salva macar o parte din ea. Poate in urma cu doua saptamani uitasem cum e sa crezi in miracole, dar astazi s-a dovedit ca nu e chiar asa. Totul a inceput cand zanele am incercat sa realizam imposibilul la acea vreme, sa il salvam pe . Daniel Insa pe zi ce trecea lucrurile au inceput sa se miste, iar vorbele au inceput sa devina fapte. Iar azi cool mogul a facut un gest extraodinar. Si daca unii sau altii o sa comenteze si asta nu imi vine in minte decat o istorisire dintr-o carte veche de mii de ani, adica Biblia, cu care sa le raspund. Este vorba de Maria Magdalena si Isus. Mai multi farisei si carturari erau stransi in piata, cu pietre in mana, pregatiti sa o omoare. Dar a venit Isus si a inceput sa scrie cu degetul in praf. El le-a spus: "Cine nu are niciun pacat sa arunce cu piatra". In acel moment cei prezenti si-au plecat capul spasiti si au parasit locul. Poate e timpul ca si noi sa nu ne mai lasam coplesiti de greutatea pietrelor pe care vrem sa le aruncam in altii si sa punem umarul ca sa salvam lumea. Si poate asa o sa putem sa lasam in urma mai multe povesti despre miracole.

miercuri, 17 februarie 2010

De ce l-a injurat Vanghelie pe Geoana



Foto: Sutu

In urma cu mai bine de jumate de an cercetatorii publicau concluzia unui studiu interesant legat de injuraturi. "Desi pare un gest lipsit de bun simt, se pare ca injuratul ajuta la calmarea durerilor.Cercetatorii de la Universitatea Keele au descoperit ca injuratul reduce durerea...mai multe despre aceasta problema le notam in iulie, 2009, aici. Acum nu stiu ce suferinte i-a provocat Mircea Geoana lui Vanghelie, dar el si-a exprimat durerea, in cadrul unei discutii interumane si private cu jurnalistii, printr-o injuratura. A fost ca un strigat de ajutor, tipic copiilor problema, acea injuratura spusa in fata unor jurnalisti. Adica stia el ca la un moment dat o sa se gaseasca o persoana care sa il faca public. Se pare ca azi a fost momentul oportun pentru asa ceva. Poate nu se astepta sa fie bagat in seama, pasamite de aia si-a cerut scuze. Asta in contextul in care ieri emblema unui tip de politician, care este el Marian Vanghelie, spunea ca are principii, iar azi a socat din nou marturisind ca el toata viata s-a ghidat dupa logica. Daca ar fi fost doar injuratura poate am fi inteles durerea care a iesit la suprafata, dar aia cu traficul de neveste de la PSD e mult mai grava. Oare cu cat isi vinde un social democrat nevasta? Daca e sa ma iau dupa vorba unora, altii si le dau gratis, dar nu le ia nimeni. Asa ca nu stiu in ce univers paralel se afla PSD-ul asta de sunt dispusi sa dea bani pentru nevasta altuia. Dar cum totul e un mister nu putem decat sa ne calmam si noi durerea printr-o injuratura.

Ravnesc la miros de apa sarata



Iar am inceput sa visez la o vacanta prelungita, preferabil pe insula de asta vara. Mai mult chiar imi doresc sa am parte de o saptamana intensa ca in "Magicianul", ca toata obida pe care am adunat-o de la inceputul anului sa se dilueze. Sa pot sa ma trezesc cu marea in fata ochilor, nu cu lacul din Bucuresti, sa ma trezesc cu soarele in fata, nu cu nori, zapada si ceata. Mi-e dor de cel putin doua saptamani de apa sarata, miros de zapuseala, de inot la miezul noptii si de sesiuni de devorat carti si snorkeling. Dar cum visul este indraznet revin cu picioarele pe pamant si ma declar invinsa de haosul de la PSD. Adica oki, astia se cearta, dau chestii pe surse, iar unele chestii cu adevarat interesant par estompate. De exemplu fostului ministru al Finantelor, da ala Pogea, o sa ii dea un post caldut in Consiliul de Administratie al CEC care ar putea sa ii aduca in buzunar, pe luna, cam 55.000 de euro. E ca vorba aia ban la ban trage si paduche la paduche. Cam asa si in cazul asta. Sunt atat de scarbita si intr-un fel chestiile astea mi se par naturale, pentru ca le fac toti, incat nici nu ma mai revolt. Si asta e foarte grav. Deci ajung din nou la concluzia ca am nevoie de o vacanta, dar departe de tot e acest gand frumos. Intre timp altii o duc bine, iar altii mor epuizati de oboseala.

marți, 16 februarie 2010

Oare va mai topai Geoana sambata seara?


Congresul PSD care sta sa se apropie parca a luat o amploare mai ceva ca alegerile prezidentiale. Adica mai multe rasturnari de situatii ca luni la PSD nu prea au fost. Nastase renunta, apare Ponta, Mitrea mai ca pleaca si el, Geoana il vrea pe Diaconescu, o asa incurcatura nu s-a mai vazut de mult timp. As putea crede ca Nastase a fost amenintat cu dosarele de la DNA, dar mi se pare o explicatie multe prea simplista pentru un politician de calibrul lui. Si in plus nu cred ca Basescu ii este atat de dusman fostului premier pe cat s-ar crede. Instinctul meu ala slab dezvoltat in ale politicii m-a invatat un lucru esential, "in viata de zi cu zi ei sunt prieteni". Deci nu cred ca asta e motivul principal pentru care s-a retras Nastase. Candidatura surpriza a lui Ponta nu este chiar asa de mare surpriza. Saptamana trecuta spunea intr-o emisiune pe care am moderat-o pe Ziare.com ca el nu minte niciodata. Adica evita sa raspunda sau spune doar adevaruri partiale, deci teoretic nu il putem acuza ca e ipocrit cand a tot spus ca el candideaza in 2012 impotriva lui Hrebenciuc. Probabil s-a enervat cand i-a spus Vanghelie ca o sa stea sambata la prezidiu si o sa ii dea...linistit. Eu am presupus ca bezele avand in vedere ca Marean vorbea azi de principii. Si in plus Geoana era prea euforic in seara asta, pe genu "Mihaela dragostea mea", si mi-e ca iar si-o ia in freza sambata si va trebui de data asta sa imparta pastilele cu tribunul. Iar nu a invatat lectia aia: ca cine rade la urma, rade mai bine", iar el a fost din nou primul care a ras ca prostu. Mai sunt cateva zile pana la Congres...adica un fel alegeri prezidentiale in miniatura. Oare va mai topai Geoana?

duminică, 14 februarie 2010

Aiureli spuse la oboseala


In contextul unui secol al vitezei in care realizezi ca nu ai timp pentru nimic, desi nu stii pe ce ti l-ai irosit, eu am o fericire maxima. Astept cu nerabdare momentul in care ma pun in pat si dorm. Omitand acest fapt pe care cred ca il au majoritatea dintre voi constat cu mare necaz ca mi-am pierdut toate ideile geniale pe care le aveam in cap saptamana trecuta, dar din lipsa de timp nu le-am postat. Acum stau in fata calculatorului si incerc sa imi adun creierii dupa aproape 12 ore de munca ca sa scriu lucrurile notabile. Saptamana care a trecut am facut multe lucruri cu zanele pentru #draduta si parca nu imi vine sa cred ca joaca s-a transformat intr-un lucru atat de serios. Si in rest am inotat toata saptamana, am fost la spectacol Razvan Mazilu si am invatat ca e obositor sa iti castigi singur existenta si sa iti satisfaci propriile nevoi.