joi, 5 mai 2011

Sa iti fie bine azi!

Ai amana la nesfarsit trezirea cand auzi sunetul lenes al ploii. Te intinzi cu gandul si ti se face deja frig. Te cutremuri de minunatiile care se vor ivi imediat ce vei decide sa parasesti plapuma. Cu ultimele sfortari te desprinzi din bratele somnului si iti faci curaj sa sfidezi gravitatia picurilor. Si in zile ca astea, alergand prin apa, iti umpli bratele si zambetul cu un buchet imens de liliac si urarea vanzatoarei: Sa iti fie bine azi!

miercuri, 4 mai 2011

Ce se intampla dupa ce pleci de la Cotroceni

Grupul reformatorilor din PD-L, Preda - Macovei - Voinescu, se repozitioneaza. Monica Macovei a anuntat ca il voteaza pe Boc pe motive de rationalitate, urmate in subsidiar de cele emotionale: "Voi vota cu domnul Emil Boc. Este o alegere rationala. Intre Emil Boc si Vasile Blaga se da lupta...Votez pentru proiectul de modernizare al Romaniei lansat si promovat de Traian Basescu". Si decizia lui Sever Voinescu pare sa urmeze acelasi traseu: Voi vota cu Emil Boc, este optiunea mea analizand candidaturile depuse". Azi, Cristian Preda anunta ca a facut o alegere diferita de colegii lui, adica Toader Paleologu. Nu e in dezacord cu colegii lui din grupul reformatorilor, daca luam in considerare o alta declaratie rostita de Monica Macovei: "cu sufletul" l-ar sprijini pe Theodor Paleologu la sefia PD-L".

Insa Cristian Preda transmite in acelasi timp un semnal: "In stilul sau propriu, cu umor si fără inversunare, Toader Paleologu a vorbit despre asteptările publicului așa cum le-am asternut pe hartie si noi, cei trei membri PD-L dispretuiti si umiliti la CNC de cvasi-totalitatea colegilor noștri. Coerenta imi cere sa il sprijin pe cel care a preluat ceea ce eu nu am putut duce mai departe. S-ar putea ca el sa fi gasit tonul potrivit". Pe principiul: te iert, dar nu te uit, europarlamentarul PD-L pare ca se delimiteaza usor - usor de principalii lideri. Si cum nimic nu e intamplator in politica aceasta delimitare poate anunta o intentie. Aceasta intentie a fost enuntata voalat tot azi de un fost coleg de la Cotroceni: Sebastian Lazaroiu: "Electoratul activ doreste un nou partid".

Dragilor cert este ca vom trai vremuri interesante!

marți, 3 mai 2011

Another story - XI

Mintea ii traia imprastiata prin tot corpul. S-a trezit ca cel din urma a tradat-o. Ii erau prea intense gandurile, asa ca corpul nu a facut fata acestei presiuni. Era ultimul dintr-un lung sir de tradari, de dat cu dreptul in stangul. Devenise prea buna la cautat indicii, formulat ipoteze, dar ii era greu sa isi dea siesi dreptate. Stia, iar asta o enerva! Ignoranta inseamna binecuvantare!