miercuri, 11 mai 2011

Matematica vietii

Pasiunea pentru matematica vietii continua.

Se da asa: persecutor, victima si salvator. Adica fiecare persoana isi asuma, in anumite momente ale vietii, unul dintre cele trei roluri, constient sau nu. Dilema mea: care e formula care sa imbine cele trei elemente in asa fel incat "suma" sa fie un trai linistit si fericit.

Daca se vor intalni un persecutor cu o victima, cel din urma va fi in dezavantaj. Si exemplele pot continua. Mie una nu imi iese "suma" indiferent de ce formula as aplica. Are cineva solutia perfecta?

luni, 9 mai 2011

Amantele perfecte

Unele sunt provocatoare. Pe altele nu le lasi din mana ore in sir si refuzi sa mananci sau sa dormi. Unele iti las un gust amar la sfarsit, iar de altele nu te-ai atinge nici macar cu un deget. La unele te atrage "coperta", pe altele le "inspectezi" dupa care realizezi ca nu e vremea lor, trebuie sa mai astepte. Pe unele le consumi uitand parca sa si respiri, iar in altele ai intra sa traiesti acolo, fara sa te mai intorci la viata de zi cu zi. De unele te simti atras iremedial datorita aspectului exterior, insa de altele te lasi cucerit si indragostit pe viata datorita a ceea ce descoperi in interior. Unele se lasa greu cunoscute, dar cu putina perseverenta descoperi comoara. Unele te marcheaza pe viata, ca un semn facut cu fierul incins. Cartile sunt amantele perfecte pentru mine. Pentru ele imi abandonez iubitul si cu ele ma consolez. Cartile imi aduc zambet, cunoastere, pasiune, traire, imaginatie. E o relatie de care nu ma dezic niciodata si o recunosc cu mandrie.