joi, 15 decembrie 2011

Scurta - de joi

Din prea mult sau din prea putin ajungi sa iti doresti siguranta? Sinceritatea inseamna cuvinte "frumoase" sau azi cuvintele "frumoase" sunt doar PR?

Inseamna ca esti contra curentului daca toti ceilalti critica ceva, dar tu stii ca de fapt acel "ceva" se apropie de perfectiune?

"E ciudat cum poti sa dai impresia ca poti sa ignori pe cineva, in timp ce de fapt, in interior, iti controleaza toate legaturile sinapselor, fiecare celula si fiecare bataie a inimii!"

marți, 13 decembrie 2011

Pelerinajul la Cotroceni

Acum un an de zile portile de la Cotroceni se deschideau din nou ca politicienii sa mearga la discutii cu Traian Basescu. 13 decembrie 2011; USL nu exista. Basescu chema partidele din Opozitie sa vina separat la consultari.

Social-democratii au fost singurii care au acceptat invitatia, PNL si PC nu s-au dus. Au anuntat, la vremea respectiva, ca nu negociaza cu Traian Basescu (de parca ar fi fost vorba de schimb de ostatici).

Temele de pe ordinea de zi erau: "Perspectivele economice si sociale ale anilor 2011 si 2012", "Probleme legate de accesul Romaniei in Spatiul Schengen" si altele.

Privind retrospectiv, ce putem constata? PSD-PNL-PC s-a transformat in USL. Perspectivele economice nu arata bine deloc, Romania tot nu a intrat in Schengen, iar lucrurile sunt la fel de complicate.

Maine din nou consultari la Cotroceni. Basescu face consultari separate cu Opozitia si Guvernul. Discutii pe tema deciziilor luate la summit-ul Uniunii Europene (UE).

Voua ce vi se pare ca s-a schimbat pe parcursul acestui an? Evolutie sau involutie a clasei politice?

luni, 12 decembrie 2011

Amara de luni

Pana acum le-as fi numit meschinarii, dar am realizat ca, din pacate, cuvantul si-a schimbat sensul. Ceea ce odata putea fi numit meschinarie s-a tranformat azi in rutina pentru unii. Asa vad ei sa isi traiasca viata, sa isi marcheze asa zisul teritoriu. Iluzia puterii dobandita prin tertipuri si printr-o permanenta pozitionare in centrul universului altora, profitand de imprejurarile care l-au adus mai sus decat altul, nu fac decat sa ii taseze terenul pentru o cadere in cel mai adanc abis. Si poate de acolo de jos o sa fie in sfarsitul in centrul propriului Univers, ceea ce cauta de fapt cu atata infrigurare.