miercuri, 24 februarie 2010

Nu ajutati niste zane?


De cateva zile tot am rulat mai multe carti prin poseta, am citit prima pagina, dar nici una nu m-a fermecat indeajuns. Asta pana azi dimineata. Cartea care mi-a cazut in mana m-a facut sa ma simt din nou copil pentru cateva ore. Am regretat ca am ajuns la birou si nu am avut timp sa citesc mai mult, nu imi venea sa o las din mana. Eram prinsa de o lume a elfilor, zanelor si spiridusilor. Si in toata aceasta increngatura mi-a fost greu sa ma intorc in lumea reala unde eu eram adultul si trebuia sa ma ocup de lucruri prozaice. Dar nu am abandonat in coltul inimii acea lume vrajita, a basmelor. Asa ca in seara nici nu am mancat si m-am apucat din nou de citit pana am terminat cartea. Povestea de dragoste dintre un elf si o spiridusa, care credea de fapt ca este o fiinta umana, a fost captivanta. Iar cel mai important e ca lupta dintre bine si rau a fost invinsa de bine, evident. Si uite asa mi-am reconfirmat scopul actiunii pe care o fac cu brigada de zane de la Zanarim. Misiunea: lupta pentru bine, scopul: victoria. Asa ca nu ne strica nici noua ajutorul "elfilor" sau al "spiridusilor".

marți, 23 februarie 2010

What i like



Foto: Alexa Chung





Stilul este ceva complex. Un fel de a fi care se rasfrange in felul de a te imbraca. Si asta nu inseamna ca pui pe tine doar ultimele haine aparute pe podiumurile de moda sau in magazinele din mall. De asemenea stilul nu inseamna doar sa porti haine vintage sau haine elegante. Stilul este acea combinatie unica care te diferentiaza de restul, un brand personal care te reprezinta in societate. Printre cele care au un stil, care poate fi imitat, sau copiat de persoanele care nu si-au definit inca stilul propriu, dar simt ca li se potriveste, este cel al Alexei Chung. Prezentatoare tv si fotomodel britanica a cucerit intreaga lume cu stilul ei de a se imbraca. Iar asta nu a trecut neobservat. Mie imi place la nebunie de ea.

luni, 22 februarie 2010

Start de luni

Dupa o perioada intensa in care nu prea am avut timp liber pentru mine, azi am reusit sa recuperez putin din restanta la odihna. Si in mod suprinzator am avut timp sa citesc Elle si sa stau intinsa pe canapea cam jumate de ora, un lux pe care nu mi l-am prea permis in ultimul timp. Dar lucrurile o sa se aseze, iar eu ma consolez cu ideea ca o sa am o viata in fata sa ma odihnesc, iar acum sa fac ce nu pot sa fac mai tarziu. Mi se pare interesanta campania despre care scrie Cristi, adica implicarea bloggerilor in viata politica. E un pas inainte, poate asa o sa fie mai multa implicare a cetateanului de rand in deciziile care ii privesc pana la urma tot pe ei. Pana una alta azi a fost luni, adica un nou inceput de saptamana.

Congresul PSD

Foto: Me
Foto: Sutu
Am fost la Congres ieri de la ora 18.00 pana azi la ora 03.00. Am plecat la scurt timp dupa ce se anuntase castigatorul, adica Victor Ponta.

Dupa mai bine de 12 ore de la demararea Congresului PSD urnele de vot s-au inchis duminica dimineata la ora 00.15, ultimii delegati care au votat fiind cei din Capitala, condusi de Marian Vanghelie.

Inainte cu cateva minute de a se fi inchis urnele de vot un mic grup s-a strans in jurul lui Victor Ponta, intr-un colt al salii de la Romexpo. Inainte de asta circulau zvonuri ca Mircea Geoana este insa castigatorul la o diferenta de 300 de voturi. Intre timp cercul de apropiati ai vicepresedintelui PSD s-a marit, venind si socrul lui, Ilie Sarbu, dar si Adrian Nastase. Intre timp putinii delegati care au mai ramas au iesit sa mai fumeze o tigara, iar trei dintre ei si-au propus sa il intrebe daca si de data asta PD-L a furat mai mult decat ei. In mijlocul salii si Mircea Geoana si-a facut un grup in care si-a strans sustinatorii, dar niciun lider important, cu greutate in partid, nu se afla printre acestia. Dupa o zi lunga Dan Nica, Marian Oprisan si Liviu Dragnea luau masa, iar liderul PSD Vrancea imi spunea nu stie nimic despre rezultat. Presa s-a strans in jurul celor doi candidati importanti care asteapta rezultatele. Unul dintre vicepresedintii PSD spunea, intr-un mediu restrans, ca 90 dintre delegatii bucuresteni au votat cu Victor Ponta. Se pare ca acestia au confundat urnele de vot. In asteptarea rezultatelor Daciana Sarbu zambeste, dar marturiseste ca este foarte emotionata si nu poate sta jos pentru ca i se aduc la cunostinta rezultatelele partiale, care spun fie ca Ponta l-a egalat pe Geoana, fie ca l-a depasit. In jurul orei 01.35 diferenta dintre cei doi era de 67 de voturi. Intre timp, dupa numararea altor voturi, la ora 01.44, Mircea Geoana avea 417 de voturi, iar Victor Ponta avea 403. Intre timp Daciana ii spunea lui Victor ca mai are putin si lesina de emotie. Inspre ora 03.00 cu o fata zambitoare ne-a spus ca a castigat sotul ei. Lumea a inceput sa il aplaude pe Ponta. La cativa metri in sala Mircea Geoana era cam palid, iar Vanghelie vorbea agitat la telefon. Cand am plecat la ora 03.00 cei doi se pregateau sa tina discursurile de final.