vineri, 9 iulie 2010

Gandire pe termen scurt

Nu stiu daca e vorba deja de clasica deformare profesionala sau o influenta a vremurilor in care traiesc, dar parca planurile mele de viitor, putine ce-i drept, nu trec mai departe de un an doi. Adica am ajuns sa gandesc pe termen relativ scurt. In inflacararea mea ii explicam tatei sa nu isi faca anumite griji cu ce voi pati peste vreo 30 de ani, ca slabe sanse sa ajung pana atunci. Nu sunt fatalista, dar repet, gandesc pe termen scurt. Mi s-a intamplat sa gandesc pe termen lung, sa imi infrunt temerile, sa imi asum responsabilitati, sa imi ascund demonii. Dar mi-a parut foarte rau ca dezamagirea a fost crunta. Asa ca am invatat sa ma gandesc pe termen scurt. Unii din jurul meu au impresia ca sunt pesimista si imi spun ca o sa fie bine. Imi pare rau ca dau impresia ca m-as plange de anumite aspecte. Nicidecum. M-am impacat cu ele si imi vad mai departe de altele. In orice caz a fost o saptamana mai zbuciumata decat altele in care mi-a venit asa o lehamite pe care nu am mai avut-o de ceva vreme. In mare parte nu a trecut, dar s-a mai atenuat. Nu de alta, dar mama m-a "pus din nou pe picioare". Mi-a spus sa traiesc zilnic ca si cum as muri maine si sa muncesc ca si cum as trai o suta de ani. Adica sa ma bucur, dar in acelasi timp sa fac lucrurile sa fie durabile. In rest nu pot decat sa va spun ca saptamana asta, intr-o pauza, am fost la Palatul Sutu.

Sa va bucurati de weekend. Saptamana viitoare poate fi mult mai rau. Si pentru placerea ochiului va recomand Delta Dunarii - via Conjugat.

joi, 8 iulie 2010

Starea presei - Daca ei pot, noi ce facem?

Poate sangele latin pe care il avem in comun face in asa fel incat destinul a doua tari, adica Italia si Romania, sa fie uneori asemanator. Daca Traian Basescu includea pe agenda CSAT presa ca fiind amenintare nationala, nici premierul Silvio Berlusconi nu e departe de a face asta.

Politicianul italian a acuzat ziarele din Peninsula, la sfarsitul lunii iunie, ca dezinforrmeaza publicul, si le-a cerut compatriotilor sa boicoteze presa.

Berlusconi a fost iritat de felul in care ziarele italiene au tratat summitul G20, din Canada. "Ziarele dezinformeaza. Cititorii trebuie sa intre in greva pentru a le da o lectie celor care scriu articole, aratandu-le ca nu-si pot bate joc de ei", a spus Berlusconi, potrivit La Repubblica.

Nu e primul incident de acest gen dintre cele doua puteri. Din pacate nici in Romania lucrurile nu sunt roz. Blamul repetat la adresa presei invocat de presedinte nu s-a lasat decat cu editoriale de protest, nimic mai mult.

In schimb jurnalistii italieni sunt mai solidari si protesteaza. Drept urmare vineri, 9 iulie, cotidianul Corriere dela Sera nu va mai aparea.

"Domani venerdì 9 luglio i giornali non usciranno per lo sciopero indetto dalla Federazione nazionale della stampa contro il disegno di legge sulle intercettazioni. Il Corriere tornerà in edicola sabato. Il sito Corriere.it oggi giovedì sarà regolarmente aggiornato, domani venerdì aderirà alla giornata del silenzio, pubblicando uno speciale sul provvedimento all'esame del Parlamento", este anuntul postat azi. Si cotidianul La Stampa se alatura protestului de vineri, si nu numai.

"Sabato torneremo in edicola, convinti di dover continuare a fare il nostro dovere, che non è quello di portare avanti battaglie ideologiche ma di raccontare ai nostri lettori tutto ciò che merita di essere conosciuto. - Sambata vom fi din nou la tarabe, convinsi ca trebuie sa continuam sa facem ceea ce stim. Dar nu este vorba de o batalie ideologica ci sa le povestim cititorilor nostri ceea ce merita sa fie cunoscut".

Ma intreb oare noi, cei care inca mancam covrigi in timp ce scriem, cand o sa protestam fata de un comportament deviant? Daca ei pot, noi nu putem?

marți, 6 iulie 2010

Eticheta

E simplu, dar super greu in acelasi timp. Despre ce vorbesc? Cam despre tot, nimic, si totusi ceva aparte. Adica etichetele astea ce le lipim asa in voia cea buna. Pe langa faptul ca lipiciul s-a scumpit putin, poate o lasam mai usor cu etichetele. Eu una am un bagaj asa greu de dus ca mi se pare de-a dreptul pueril sa mai port dupa mine si aceste etichete. Azi a fost o alta zi de luni. Important e ca a trecut.