joi, 1 aprilie 2010

Pacatele mele....culinare

Cum mersul pe tren nu face parte din lista mea de pasiuni ma gandesc sa onorez si eu leapsa lasata de Alina. Si cum este o moldoveanca de nota zece cu steluta nu pot decat sa ii raspund provocarii pe care mi-a adresat-o. Acum cateva posturi scriam ceva de pacat, dar asta este unul pe care nu cred sa nu il fi facut cineva vreodata, adica cel culinar. Se pare ca gusturile mele sunt catalogate cam bizare de multi dintre prietenii mei. Desi nu sunt vegetariana prefer oricand cartofi la cuptor cu branza si muraturi. Nu am mancat niciodata carne de porc, din cand in cand pui sau vita. Ma omor dupa tocini, (sunt niste turtite din cartofi care se fac in Bucovina), dupa ciuperci cu smantana sau cu unt (dar culese de mine sau mami), dupa ciorba de sfecla (este foarte buna). De asemenea imi place la nebunie mazarea, fasolea verde cu smantana si mamaliga de cartofi ( este un alt fel de mancare care se face doar in Bucovina). Si vai era sa uit de scrajele cu branza facute de bunica. Daca sunteti curiosi despre ce este vorba o sa va spun. Cat despre desert pot sa spun ca imi place prajitura cu mere, cozonacul cu nuca si tortul de mere cu frisca. Leapsa "Pacatele mele culinare" merge la lillav si la Mada.

miercuri, 31 martie 2010

Ultimele pregatiri


Am impresia ca astazi este joi. Poate pentru ca sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru plecat acasa la ai mei. Si cand spun pregatiri ma refer la strans toate cutiile si borcanele goale care sa fie umplute si readuse la Bucuresti. Dar nu cred ca sunt singura care fac asta, deci nu am mustrari de constiinta. Sper sa am timp sa ma odihnesc putin, dar e putin probabil. In genere eu nu ma omor deloc, dar deloc, dupa aceste sarbatori. Oricum nu se intampla nimic spectaculos, dar toata lumea isi consuma energia ca si cum ar fi asa. Prefer intalnirile fara un scop anume, doar de dragul de a povesti si a ne simti bine. Dar asta e doar parerea mea. Printre altele am inceput sa ma bucur de ora de vara pentru ca imi dau seama ca mai vad si eu lumea inconjuratoare pe lumina. Adica nu imi petrec toata ziua la birou, iar cand plec spre casa totul pare mai plin de viata. Aseara am fost la #lecturiurbane. Mi-a placut si sunt multi oameni care merita toate aplauzele pentru asta. Din cate am auzit de la ei se anunta proiecte de viitor interesante si indraznete. Si uite asa incepe sa se schimbe societatea. In pasi mici, dar siguri.

luni, 29 martie 2010

Such a busy life


Foto: Florin Badita
Am avut o perioada de insomnie, dar am depasit-o rapid. Acum am revenit la starea mea de cand m-am nascut, adica visez cu ochii deschisi la somn. Nu mai are rost sa pomenesc de faptul ca ora de vara este un dusman, adica treaba asta o iau in serios. A fost un weekend plin de evenimente. Am fost si eu la Roblogfest si m-am ales cu doua julituri. Nu comentez premiile ca nu fac parte din "liga mare" asa ca ma abtin:)). Apoi a fost si meciul de rugby Romania - Spania. A fost o experienta interesanta si cel mai probabil o sa o repet.