miercuri, 22 octombrie 2008

Egoismul altruismului


Se impleticea in cuvinte si suflul ii era mai calm decat marea in zilele caniculare. Asfaltul se rasfrangea sub greutatea lacrimilor ce cadeau din inima lui. Isi auzise mereu sfaturile curgand dulce de pe buze, dar acum nu auzea decat ecoul creierului care batea ca toaca veche a catedralei pe care o vedea zilnic.

Mereu s-a simtit singur si a respins mila, compasiunea, chiar daca avea nevoie de ele. Si atunci a aparut ea… in fiecare dimineata se intersectau la acelasi colt de strada se uitau unul in ochii celuilalt si treceau mai departe. Zile nenumarate, in acelasi loc, visele se prindeau de mana si alergau o secunda, apoi se frangeau in goana nebuna a rotilor ce scartaiau.

Aseara i-a cazut o stea la picioare, a luat-o in palme si a rostit dorinta de a trai maine la acelasi colt doua minute intr-unul, cand ea avea sa ii zambeasca. Acum; si-a dat seama ca tradarea e cea mai dureroasa cand ti-o produci tu. Minutul s-a transformat intr-o vesnicie, negura totala, zambetul lui era singur si pustiu printre trecatori. Traznit brusc si-a dat seama ca a tinut in palme sufletul; si nu dorinta lor.

luni, 20 octombrie 2008

Nostalgie si dor de vremurile studentiei


Mi-e dor de facultate si de timpul pe care il aveam la dispozitie ca sa citesc, sa ma uit la filme, sa dorm si sa povestesc ore in sir cu prietena mea cea mai buna. Am pierdut majoritatea chestiilor enumerate mai sus. La filme ma uit rar, lectura ramane in metrou si jumate de ora seara, dorm doar noaptea, iar povestile cu prietena mea sunt de domeniul trecutului. Nostalgia m-a cuprins in weekend cand am vazut doua filme bune care mi-au deschis apetitul. Chaotica Ana e un film european, spaniol mai exact. Exploreaza subiectul hipnozei si al spiritului care nu moare niciodata, ci reinvie in alt corp si alt timp. Cu toate acestea destinul tragic nu s-a schimbat pana in prezent. O moarte tragica ii curma viata la 22 de ani. Toate acele intamplari sunt impletite cu arta, hipnoza si bineinteles moda. Super misto vestimentatia actritei principale. Acu intelegeti si voi, defect profesional, pentru cei care cunosc.

Al doilea film ce mi-a placut a fost Freedom Writers. E o pelicula care vine sa iti spuna ca se pot intampla si lucruri bune daca un singur om isi da silinta sa schimbe ceva. Te scoate din realitatea zilelor de azi, criza economica, alegeri, haos si altele. Pur si simplu te motiveaza sa zambesti si sa crezi in lucrurile frumoase.

In rest se anunta o saptamana fierbinte. Maine este ultima zi in care se depun candidaturile. Astept sa definitiveze listele si sa vad ce trebuie sa aleg, si daca am ce sa aleg.

P.S. In poza este eroina principala din Chaotica Ana!