joi, 1 decembrie 2011

Ziua de maine

Viitorul! - conceptul care ne fascineaza, dar ne si inspaimanta in acelasi timp. De multe ori, privind in trecut mi-am spus ca mi-ar fi placut sa imi fi cunoscut viitorul, ca sa pot sa evit unele decizii gresite. Insa am realizat ca astazi sunt ceea ce sunt pentru ca mi-am asumat greselile, am invatat din ele, adica am devenit mai inteleapta. Si totusi tentatia viitorului exista.

"Ce ai vrea sa stii despre ziua de maine?", a fost intrebarea care m-a pus pe ganduri. Am avut doar raspunsuri prefabricate. Am realizat ca nu stiu ce vreau sa aflu despre ziua de maine sau nu vreau sa stiu, ca imi place sa cred ca ii "ajunge zilei grija ei". Dar asta nu inseamna ca abandonez planurile, dorintele si visele. Dar hai sa facem un exercitiu si sa iesim din rutina: Ce ai vrea sa stii despre ziua de maine?

Leapsa merge la Anca, Portase, Ionut, Madalina si cine mai vrea.

miercuri, 30 noiembrie 2011

Romanii sunt ....La multi ani, Romania!

Romanii sunt...oameni. Si pentru ca de multe ori nu avem incredere in propriile noastre forte, preferam sa ne pierdem in multime, sa ne estompam cu peisajul, asemeni unui cameleon. De aceea e nevoie sa ne aduca aminte altii ca suntem demni de lauda. Uneori aprecierile sunt disparate si rareori ajung la urechile noastre, dar pot sa va spun ca am invatat un lucru: energiile pozitive atrag la randul lor energii pozitive. Daca ne formam auzul, privirea, pentru frumos, asta o sa auzim/vedem. De exemplu, din tara in care se aud mai multe rele, decat bune, despre conationalii nostri, adica Italia, strabat pana la noi reverberatii. Primarul Romei, Gianni Alemanno, are doar cuvinte de lauda pentru romani, cei onesti.

"Nu m-ar deranja daca fiul meu s-ar casatori cu o femeie romanca. Trebuie sa ne obisnuim sa ne simtim intotdeuna cetateni europeni. Au existat situatii in trecut prin care poporul roman a fost ofensat, dar noi vorbim aici de persoanele oneste, nu de cele care comit infractiuni. Exista o legatura stransa intre Roma si Romania. Mama mea este ingrijita de o doamna, care vine din Romania, si este una dintre cele mai dulci si inteligente persoane pe care le cunosc. E o persoana minunata. Multi dintre romani sunt la fel ca ea", a declarat acesta.

Deci romanii sunt minunati. Nu conteaza canalul, ci mesajul, asa ca e timpul sa ne simtim si noi cetateni europeni, ca sa fim tratati ca atare.

La multi ani, Romania! si La multi ani, romanilor!

luni, 28 noiembrie 2011

#PortretDeFamilie

Mereu scotocesc dupa amintiri. Ale mele, dar si ale altora. Ma uit fascinata la evolutia unei persoane, pe care o poti deduce doar din fotografii. In fiecare seara inainte sa adorm ma uit la pozele cu mama si tata din tinerete, care stau la loc de cinste pe noptiera. Dupa ce traiesti de aproape 14 ani departe de mama si tata ajungi sa ii pretuiesti la adevarata lor valoare. In acelasi asentiment cu dragostea pe care incerc eu sa o evoc pentru familie au fost si cei de la Foto Union, care au organizat Portret de Familie.

Pentru ca ii sunt draga Bundaru a decis sa ma duca si pe mine la Radu, pe care il invidiez pentru viata boema de care are parte, si la Sutu, ca sa se bucure si mama ca o sa ma vada luna asta, macar in poza.







P.S. Portret de familie este o idee suculenta care s-a nascut la Foto Union, sustinuta de Pepsi si Xerox.