joi, 5 noiembrie 2009

De o vreau pe Elena Udrea premier


Pe bursa zvonurilor circula ca viitorul premier ar putea fi Elena Udrea. Ei bine eu am stat si m-am gandit bine asa si am ajuns la concluzia ca as vrea ca ea sa conduca Guvernul. Nu glumesc si nici nu sunt ironica. As vrea ca Elena Udrea sa fie premier pentru ca este ambitioasa si in mare masura indeplineste toate punctele cerute de definitia unei femei implinite.
1) Are o cariera de succes. Nu e usor la varsta ei sa ajungi ministru, poate doar in Italia, dar acolo stim ca premierul are o slabiciune pentru femeile frumoasa asa ca ne explicam fenomenul. De cine vorbesc? Maria Carfagena.
2) Stie sa croseteze
3) Stie sa calareasca
3) Stie sa puna muraturi
4) Stie sa isi sustina cauza (cearta cu Orban)
5) Isi cunoaste interesul si actioneaza in consecinta, deci poate face si pentru tara ceva:))
6) Stie sa se imbrace. Si ce daca a venit in siclam la Parlament? Sunteti invidiosi?
7) Pentru simplul fapt ca este Elena Udrea.

Nu asta era definitia unei femei de succes? Am uitat eu ceva? Si nu credeti ca ar fi dragut sa avem un premier blond si bine proportionat. Daca unul ca Boc si altii ca el au putut fi, ea de ce nu ar putea? Deci Elena Udrea premier.

The Usual Suspects si politica damboviteana


Am primit o leapsa interesanta de la Turambarr - The Usual Suspects si politica damboviteana.

As incepe cu Dave Kujan care imi seamana mie cu candidatul PNL la alegerile prezidentiale Crin Antonescu. Se straduieste, dar ceva ii scapa.

Verbal" Kint este asociat in mintea mea cu Traian Basescu, ramane de vazut daca finalul este la fel si la alegeri cum e in film.

Dean Keaton seamana cu Mircea Geoana, aparentele inseala.

Kobayashi cu Sorin Oprescu, omul din umbra lui Iliescu:D.

Fenster aduce putin cu Corneliu Vadim Tudor.

Michael McManus il asociez cu Gigi Becali.

Insa talentele false ale candidatilor nostri in ale actoriei nu atinge 10% din talentul celor pomeniti mai sus. Recunosc ca isi joaca si ei propriul rol, dar punerea in scena lasa de dorit. Leapsa merge la pasionatii de filme si de politica.

miercuri, 4 noiembrie 2009

Exercitiu de imaginatie


Propun in seara asta un exercitiu de imaginatie pentru cei care sunt soferi. As vrea sa va ganditi, in mod special in zilele ploioase, cand sunteti la volan ca intr-un anumit moment al vietii voastre ati fost pietoni. Si atunci nu va convenea cand erati stropiti cu zoaiele din baltoacele de pe marginea drumului. Adica e vorba de acei soferi care merg cu viteza prin acele imense "piscine" stradale, iar zoaiele de acolo ajung invariabil pe hainele, uneori si fata, pietonilor care asteapta cuminti la semafor culoarea verde. E aiurea sa faceti asta, plus ca va alegeti cu injuraturi pentru un an de zile. Acum serios putina empatie si pentru pietoni. Ganditi-va ca stricati ziua/seara/dimineata cuiva. Si pentru cei care tin cont o sa le multumesc anticipat pentru asta. In seara asta m-am speriat putin si am tresarit cateva minute. Eram in RATB si mi-au fugit ochii pe banda care anunta statiile si am vazut brusc cuvantul inchisoare. Si mi-am spus in sinea mea: Chiar se pedepseste cu inchisoarea daca comiti ilegalitatea de a circula fara bilet? E chiar asa de grav?. Si instantaneu mi-am facut in minte un scenariu de groaza: penitenciare pline cu elevi, batrani si copii, printre care si eu, pentru ca au circulat fara bilet si au fost prinsi. Tot filmul meu de groaza s-a spulberat cand am vazut continuarea: Votul ilegal se pedepseste cu inchisoarea. Inca e in regula, se poate circula si fara bilet si daca esti o persoana atletica poate scapi si de amenda. Cat despre inchisoare pentru vot ilegal e cu alta poveste. Una amuzanta din punctul meu de vedere. Cum asa? Pai ati vazut voi pe cineva inchis pentru asta?:)) Atunci chiar ca ar fi pline inchisorile din Romania.

marți, 3 noiembrie 2009

Amuzamentul gripei porcine


Cica sunt neserioasa si tratez gripa porcina ca un pamflet. Asta in conditiile in care mi se spune ca si cel mai inocent pui de virus AH1N1 mi-ar provoca o moarte rapida si nedureroasa. Si ma amuz, ma distrez, dar am decis de maine sa arat si eu ca un cyborg purtand o masca pe fata in RATB. Deci maine dimineata la prima ora o sa ma prezint la farmacie sa cer si eu masti de fata. Daca vedeti o fata maine dimineata in 335 sau 330 (ramane de vazut pe care il prind:)) cu o masca mare pe fata, autista, eu sunt. Dar asta nu inseamna ca nu o sa rad in continuare de gripa noua ( popular zis aia porcina), desi cel mai inocent virus AH1N1 mi-ar provoca o moarte rapida si nedureroasa:)).

luni, 2 noiembrie 2009

Nelinisti si nervi de campanie


Mi-e greu sa cred ca cineva cu un discurs ca al lui vrea sa fie presedinte. Despre cine vorbesc? Despre doctorul si primarul Sorin Oprescu. Desi nu i-am urmarit ca o fana inraita discursurile pot sa spun ca in rarele ocazii in care l-au auzit a tinut sa reaminteasca posteritatii, sau poate doar lui, ca nu noi am inventat apa calda si nici roata. Zau asa? Pe bune ca eu credeam ca toate inventiile care au zguduit lumea din temelii sunt de fapt ale romanilor. Nu om fi inventat noi apa calda si roata, dar nici prosti nu suntem asa cum ne cred mai toti candidati la alegerile prezidentiale. Si doctore Romania sa "aiva"? Eu prefer sa aiba, dar fie dupa voia ta. Sunt convinsa ca atunci cand o sa fii presedinte o sa "aiva" si Romania autostrazi suspendate. Si in acelasi spirit un altul vrea sa fie din nou presedinte si imi spune mie pe toate bannerele din Bucuresti ca PD-L a fost alaturi de mine la bine si la rau. Cand vad un asemenea slogan ma ia cu nervi, frustrare si multe alte stari pe care nu pot sa le descriu. Rau spui? Pai unde era PD-L cand ma durea capul? Eu as spune ca era sursa migrenei mele. Eu as spune mai degraba PD-L iti provoaca raul. Cat despre Romania bunului simt al liberalilor m-as abtine. Desi suna a cliseu le-as spune: Nu voi ati inventat bunul simt. Vorba unui fost pedagog care mi se pare foarte relevanta in contextul gripei porcine: Voi v-ati racit cu bunul simt! Domnule Mircea Geoana sa stiti ca discursurile despre tine la persoana a treia sunt pentru grandomani si noua nu plac persoanele astea. Ne-am cam saturat de toti cei care se cred mai destepti decat noi,dar nu demonstreaza asta prin nimic. Asa ca mai usor cu persoana a treia si mai mult cu argumente. Cu aceste nelinisti provocate de nervii de campanie ma intreb si eu retoric: Eu pe cine naiba votez?