vineri, 27 mai 2011

Another story - XII

Acel vis specific o marca de fiecare data cand si-l aducea aminte in zori zilei. Si in timpul zilei se tot gandea la semnificatie. Poate era o nuditate a gandurilor, care i se strecura in somn? Sau poate o intruziune a indiscretilor prin pielea si sangele ei? Si-ar fi vandut atomii care ii gravitau printre gene fara nicio remuscare. Iar din pretul obtinut si-ar fi procurat un eu care sa ii patrunda in vis si sa faca ordine cu cei care ii violau inocenta imaginatiei. Fantezia nu avea cum sa se piarda, indiferent de ce incercau altii sa o faca sa viseze. Si cu mirosul de cirese de pe degete fugea cu vantul care ii flutura fusta inflorata. Ciudat era ca razele de soare ii aduceau aminte de emotia intensa din acele zile de decembrie, cand nu putea sa doarma, pentru ca visul se derula cu ochii deschisi. Fara niciun regret, fara asteptari, fara dorinte, fara a cere nimic, fara a se astepta sa primeasca, fara a-si consulta inima sau creierul s-a lasat prada neprevazutului. I-a spus doar atat: principiul foii albe! Pentru ca penita e la el si rezolvarea misteriosului vis ii apartine.

marți, 24 mai 2011

Care sunt semnele?

"Care vor fi semnele sfarsitului veacului acestuia?...Bagati de seama sa nu va insele cineva fiindca vor veni multi care vor incerca sa va insele. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie, dar sfarsitul tot nu va fi atunci....vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi...Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor. Despre ziua acea nu stie nimeni"....(parafrazare - cine nu recunoaste cartea ofer lamuriri)...Personal cred ca milioanele de glume facute pe tema cu sfarsitul lumii ar trebui inlocuite cu teme mai serioase. Poate cu reflectii asupra propriei vieti.

luni, 23 mai 2011

Devils, Dust, politica si consultanta - o zi de duminica

Duminica. 14 ore de munca si infuzie de Bruce Springsteen. Am pornit de la Consultanta politica din Romania: lupi singuratici sau firme de succes? si am ajuns la Motiunea lui Baconschi, testul pentru majoritatea Opozitiei din Senat . Pe parcurs a mai fost un Ponta ros de invidie ca presa nu fuge dupa el prin aeroport asa cum se intampla in cazul lui Vanghelie. Pai cine e Vanghelie si cine e Ponta? Liderul PSD nu stie ca colegul lui mai vechi umbla cu DEX-ul dupa el, deci e normal ca presa sa fuga dupa el prin aeroport, ca inainte de toate un bun jurnalist are ca si carte de capatai DEX-ul:P. Concentrarea a fost asigurata de Bruce Springsteen.