joi, 4 august 2011

Te iubesc, dar...

"Personalitatea noastra sociala este o creatie a gandirii celorlalti. Pana si actul atat de simplu pe care il numim a "vedea o persoana pe care o cunoastem" este, in parte, un act intelectual. Noi umplem aparenta fizica a fiintei pe care o vedem cu toate notiunile pe care le avem despre ea, in in aspectul total pe care ni-l reprezentam, aceste notiuni constituie, desigur, partea cea mai importanta".

M-a "lovit" naturaletea acestui adevar enuntat cu ani in urma de Proust. Aparentele intregului nostru se rasfrang de fapt in perceptia celor din jur.

Vrem sa fim buni, frumosi, bogati, intelgenti ca cei din jur sa ne aprecieze, admire si invidieze. Uneori depindem prea mult de "gura lumii" incat uitam cine suntem noi de fapt. De aceea relatiile ajung de cele mai multe ori intr-un punct mort, pentru ca, involuntar, ne straduim sa reflectam idealul pe care ni-l impune. Si asa pierdem naturaletea, farmecul si prospetimea.

E nevoie de acel echilibru, de apreciere sincera din partea celuilalt, dar si de constienta faptului ca e in ordine sa avem si o personalitate sociala ca sa ne protejam eul.

Pentru ca Bruckner spune ca "dragostea inseamna evident doua solitudini care se imperecheaza ca sa creeze o neintelegere".

marți, 2 august 2011

La multi ani! - pentru cea mai buna sora din lume!

Doar conturul fetei ne da de gol si numele. In rest suntem doi poli opusi, care au parinti comuni, doar ca ea este plusul. Daca eu sunt zapacita, ea este cea calculata, care si-a luat in serios rolul de a-mi fi o a doua mama. Carmen imi este cea mai buna prietena si cea care are grija sa imi spuna ca atunci cand cred ca lumea imi fuge de sub picioare ea va fi mereu acolo sa ma tina de mana, sa nu cad in prapastie. Este cea mai minunata sora din lume, iar azi, de ziua ei, as vrea sa stie toata lumea cat de norocoasa sunt ca o am langa mine. De obicei descurca pentru mine, si pentru cei pe care ii iubeste, imposibilul. Fara ajutorul ei nu as fi facut multe lucruri in viata si nu as fi trecut peste multe probleme, iar asta spune totul despre ea. Sper ca viata ii va oferi anul acesta ce isi doreste, iar dorintele secrete i se vor transforma in realitate. La multi ani sora mea scumpa si draga! Te iubesc mult de tot!!!!