joi, 6 mai 2010

Save yourself


Scena politica din Romania poate fi comparata cu o casnicie nereusita in care cei doi in genere se urasc, dar nu refuza o partida de sex in noptile cand alcoolemia este peste limita. Iar faptul ca acum cei din Opozitie se duc la televizor si arata cu degetul spre cei de la Putere nu ma incalzeste cu nimic. Sunt ca un patefon stricat care repeta aceeasi melodie, dar nu am vazut unul care sa se duca cu documentele salvatoare in mana la usa Guvernului si sa fie refuzati. Mi se pare ca vad atat de multe asemanari intre politica de la noi cu o casnicie ratata, chiar daca nu stiu despre ce e vorba, dar tot pot sa afirm asta. Respectul lipseste cu desavarsire, manipularea e in floare, fiecare insala pe fiecare, dar atunci cand e cazul se regasesc in pat pentru o partida scurta. Normal ca exista si o amanta cu acte oficiale, daca pot sa ii spun asa, in "persoana" UDMR. Nu mi-am amestecat de mult gandurile in apele astea murdare aici pe blog, dar cand limita suportabilitatii devine groteasca nu ma pot abtine. Mi se pare absurd sa spui ca cineva ti-a ascuns situatia deplorabila a tarii. Nimeni nu a ascuns nimic, e prea evidenta ca sa poata fi ascunsa dupa un deget. Diferenta e ca cei bogati au trait poate la fel de bine ca si inainte, insa cei saraci o duc atat de rau incat nu mai au nici energia necesara sa se planga de asta. Poate nu ar trebui sa asteptam salvarea de la un Guvern pentru ca stim cu totii ca nu de acolo vine. Solutiile tin de modul personal, fiecare se poate salva pe sine. Si dupa ce face asta o sa vada lucrurile altfel si o sa isi dea seama cum sa extinda salvarea si la nivel national. Cred ca e timpul sa ii lasam cu casnicia lor ratata si sa ne vedem de a noastra. Pentru ca asta poate fi salvata.

marți, 4 mai 2010

Nu mi se cuvine totul

Realizezi importanta unui lucru de care ai parte zi de zi atunci cand brusc nu il mai ai. Cam asa patesc eu in zilele cand raman fara apa, asa cum a fost de dimineata. Ei bine in acele momente am tendinta sa fac doar lucruri care implica si apa. Si atunci imi dau seama ca e greu fara ea, desi in restul zilelor consider ca e un bun care mi se cuvine. Ar trebui sa ma autoeduc ca sa nu mai promovez prin actiunile mele lipsa asta de recunostiinta pentru lucruri care cred ca mi se cuvin, dar de fapt nu este asa. Asa ca pe viitor o sa fiu mai atenta cu apa pe care o consum.

luni, 3 mai 2010

Inventam mercenarii economici?

Dupa aproape 13 ore de munca incerc sa ma concentrez si sa imi dau seama ce vreau sa scot in primul paragraf. Dar e foarte greu sa fac asta pentru ca ideile mi se invart in cap fara rost. Stiu doar ca aceasta minivacanta in care lumea a cheltuit excesiv ar putea sa cada rau avand in vedere ca Vladescu a anuntat azi ca vor fi facute disponibilizari. Nu a dat un numar, dar a spus ca vor fi facute pana cand sistemul va functiona. Ironic nu? Daca ar fi actionam dupa spusele lui sistemul ar merge daca multi dintre ei ar pleca, iar locul lor ar fi ocupat de altii mai competenti. Nu de ai nostri normal. Cred ca nu ar fi o idee rea sa se inventeze mercenarii economici care sa readuca tara asta la un liman, nu ar fi o idee rea de afacere de criza. Pe langa disponibilizari se anunta greve si in Educatie, Administratie, dar si fermierii au promis din nou ca vin cu vacile in fata Guvernului. Si daca e sa mai pomenim si de legea pensiilor, Educatiei si Lustratiei va dati seama ca o sa iasa un mare ghiveci. Nu vreau sa fiu pesimista la inceput de saptamana, dar presimt ca vacanta asta de 1 mai o sa cada rau unora. Mie nu prea are de ce ca teoretic nu prea am avut asa ceva. Dar poate e bine pentru cei care s-au odihnit si relaxat, ca toate astea nu o sa le dea moralul peste cap.