miercuri, 11 aprilie 2012

Când ignoranţa...

Trăim într-o societate a contradicţiilor. De ce? Pentru că mulţi cred că ştiu totul, că sunt moderni, flexibili şi liberali în gândire, dar când dau de oameni care gândesc diferit, devin intoleranţi.

Nimeni nu deţine adevărul absolut, iar cei care cred contrariul ar trebui să ştie că "mândria stă înaintea căderii". Mi se pare că iar se face din ţânţar - armăsar în scandalul care s-a iscat zilele astea - Bibliile care s-au vândut cu ziarul Adevărul (Găsiţi detalii pe Pagina de Media ).

Nu poţi să te erijezi în Demiurg, pentru că "este lipsă de dragoste şi deci păcat să-ţi faci despre cel apropiat şi despre om, în general, un chip anume şi să spui: aşa eşti tu şi gata!".

Aşa cum mie mi se pare prostie să te pui în genunchi şi să pupi o tablou, pe care alţii îl consideră sfânt, poate aşa cred şi alţii despre mine diverse, dar nu mă duc să îl arăt cu degetul sau să râd de el când face asta. Pentru a convinge pe cineva să creadă sau să facă ceva ai nevoie de argumente, nu de lipsă de toleranţă.