miercuri, 28 martie 2012

Oamenii nu se schimba

Unele carti nu sunt recomandate sa fie citite la o anumita varsta, pentru ca cel care o citeste risca sa nu inteleaga nimic pentru ca are mintea frageda. Asa cum unele evenimente la care asisti cand esti mai mic nu le filtrezi rational, dar ulterior cand le citesti istorisite de altii intelegi ce s-a intamplat. Am facut azi o serie de documentari pentru un articol pe care il pregatesc si m-am ingrozit cand am descoperit cat de statice sunt lucrurile. De 20 si ceva de ani s-au schimbat doar siglele si numele partidelor, dar politicienii au ramas la fel. Dar orice om cu capul pe umeri stie ca cei asemeni lui nu se schimba, poate doar conjuncturile ii fac sa reactioneze pe moment diferit, dar esenta caracaterului ramane la fel pana la moarte.

luni, 26 martie 2012

Amara de luni - III

Uneori speranta e mai periculoasa decat otrava, atat pentru corp cat si suflet. Pentru ca de cele mai multe ori speranta este unilaterala. E ca si cum te-ai sprijini intr-un singura carja, cand de fapt ai ambele picioare in ghips. Pentru ca speranta uneori pare sa se rezume in urmatoarea replica de film "Take a drink, my friend, and say what you have in your heart. But you never drink. You never say. Because you are afraid of what you have in your heart!" - The Barefoot Contessa. Pentru ca cinismul te tine lipit de realitate, pe care de cele mai multi ori o eviti agatandu-te de speranta, de aia e mai periculoasa, uneori, decat otrava.

duminică, 25 martie 2012

Another story - XVIII

Oamenii apareau si dispareau, un circuit logic, dar sec. Si-ar fi dorit ca pe unii dintre ei sa ii tina mai mult, sa le inteleaga rostul, dar nu se putea. Lumea nu statea in loc pentru ea, cel putin pana cand nu descoperea o formula magica. Dar cine stie de unde aveau sa apara scanteile. Era din nou in asteptare.