joi, 4 noiembrie 2010

Another story Capitolul II

Mirosea pericolul propriei stari. Traia cu constienta faptului ca sta deasupra palpairii unei flacari, care se va inteti, si o va arde. Iar aceasta ii va face scrum universul, cladit cu atentie. Uneori parea ca lucrurile se oprisera de la tranzactionare si, astfel, se marea limita de variatie. Poate ca toamna, cu capriciile ei, o faceau dependenta de tot acest algoritm complicat. Se incurca in procente, dar nu renunta. Se culca cu un gand, dar dimineata devenea realista, era ca indicii bursieri. Visa la lumina care patrundea pe fereastra camerei pariziene, la diminetile cand vedea si mirosea marea. Flacara ardea mocnit in continuare, iar mirosul se intetea. Se consola cu faptul ca va renaste din cenusa.

marți, 2 noiembrie 2010

Despre femei si sanse

Multe persoane din jurul meu au inceput sa se reinventeze. Intamplarile au fost de asa natura incat au favorizat, uneori fortat, aceasta intamplare. Printre aceste persoane se regasesc si multe femei, ca asa se intampla. E incurajant sa vezi asta. Despre sansa femeilor in societate am scris un articol pe Pandora's. Se pare ca pana la urma este vorba si de sansa.

luni, 1 noiembrie 2010

Un Guvern....de intelepti

Intelepciunea este calitatea pe care nu o poti obtine prin intermediul a zeci de ani de scoala, desi o poti perfectiona asa. E un fler natural pe care il dobandesti dintr-un cocktail de trairi. Nu la fiecare persoana e aceeasi reteta, de aia e diversitate in lume.

Un personaj celebru, care a fost si conducator, detinator de intelepciune, a fost regele Solomon.
Anca ma intreaba cum ar arata Guvernul meu de intelepti? M-am gandit mult la asta, dar nu sunt sigura ca am gasit solutiile cele mai bune.

Premier: Ader si eu la Mugur Isarescu

Ministrul Economiei: Tot prin rotatie afaceristii care au castigat faima peste hotare

Ministrul Sanatatii: Raed Arafat

Ministrul Muncii: Asta care e acum. Pentru ca mi-a spus ca familia e importanta pentru el, nu functia. Deci are un principiu solid la baza.

Ministrul Agriculturii: Prin rotatie l-as numi pe tata si pe vecinii lui, care trudesc de dimineata pana seara.

Ministrul de Interne: Vasile Blaga

Ministrul Justitiei: Bogdan Aurescu, desi stiu ca acum e la MAE.

Ministrul Educatiei: Multi dintre profesorii mei. Mi-e greu sa nominalizez, ca imi plac toti.

E un Guvern cu putine ministere, nu din cauza crizei, ci din penurie de oameni intelepti.

Propunerea merge la Mada si cine o mai vrea.