joi, 25 iunie 2015

Nu te juca cu inima ta!

Cu inima nu e de joacă. Inima aia care bate și vă ține în viață, la propriu. Vă spun din experiență. Din varii motive am ceva probleme cu tensiunea.

Până m-am prins despre ce ar fi vorba am avut trei zile cu durere permanentă de cap. Eram disperată. Am înghițit nurofenul ca pe bomboane. Zile grele și dimineți la fel.

Fac față prin sport și multă apă. Din când în când și un nurofen. Ideea e că nu te joci când e vorba de probleme de genul asta.

De ce spun asta? Pentru că uneori avem tendința să amânăm...că o să fie bine. Dar nu e chiar așa.

De exemplu, bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității în rândul românilor.

În fiecare zi, în România mor 40 de oameni prin infarct miocardic. Raportul făcut public în anul 2012 relevă că anual, 60% dintre decesele înregistrate în România au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizează Asociația Română a Producătorilor Internaționalide Medicamente (ARPIM).

Ca să vă asigurați că aveți o inimă sănătoasă puteți trece pe la clinica de cardiologie CardioClinic, care oferă servicii medicale de cardiologie (inclusiv o gamă completă de investigații noninvazive, ecocardiografie) precum și în specialitățile endocrinologie, neurologie, diabbet și boli de nutriție, medicină internă și ecografie generală.

CardioClinic este singurul laborator privat de ecocardiografie din România acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie – Asociația Europeană de Imagistică Cardiacă, ceea ce certifică standardele înalte practicate în cadrul clinicii.

Echipa medicală este formată din medici primari cardiologi sau cu alte specialități cu o bogată cazuistică și peste  15 ani de experiență în spitale universitare renumite dinBucurești: Institutul Național de Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu-Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Colțea



Și cei mai tineri ar trebui să facă asta.

Incidența infarctelor în rândul tinerilor a crescut. Avem infarct la 40 de ani, dar și cazuri la 20-30 de ani. Principalii factori de risc pentru infarctul la tineri sunt fumatul și  stresul.  La aceștia se adaugă dieta,  stilul  de viață  dezordonat,  sedentarismul  șiconsumul de droguri.

Hipertensiunea  la  copii  a  devenit  o  problemă  -  unul  din  10-15  copii  are  valori tensionale peste  cele  recomandate. Aceasta  este  influențată  de  factori  de  risc precum supraponderabilitatea, urmarea unei diete sărăcioase sau lipsa unui program zilnic  de exerciţii  fizice.

Pe  lângă acești factori,  există  o serie  de boli  congenitaleresponsabile  de  hipertensiunea  la  copii;  astfel,  toți  copii  hipertensivi  trebuieinvestigați și urmăriți de un medic cardiolog.