luni, 15 noiembrie 2010

Despre barbati - un altfel de top

Dupa o sfert de secol pe care il duc in spate a venit timpul sa scriu despre viziunea pe care o am despre barbati. In urma unui exercitiu sustinut de memorie am facut o clasificare, dar din start avertizez cititorii ca este una subiectiva. Pentru ca acum scriu ca femeie, nu ca jurnalista, asa ca restrictiile au fost indepartate.

Barbatii se impart in mai multe categorii si subcategorii. Pornind de la faptul ca barbatii frumosi sunt pentru multe femei ca pantofii: esti mandra cand iesi cu ei in lume, dar doar tu stii cat de durerosi sunt. Exista barbati draguti de pica, dar ciudati. Pentru ca au impresia ca fata care o sa le fie iubita trebuie sa le faca toate mofturile, deoarece ei merita asta. A doua subcategorie a celor aratosi, pe care eu una nu ii inteleg, sunt cei care umbla cu fete urate. Tind sa cred, psihologic vorbind, ca asa se pun in comparatie cu cea de langa ei, dezvoltand un fel de complex al lui Narcis. Mai sunt barbatii inteligenti care se fac placuti doar prin simpla lor prezenta.

In opozitie sunt cei increzuti, care se cred buricul pamantului, dar nu reusesc decat sa te irite prin prostia lor. Mai sunt barbatii timizi, dar cand se dezlantuie ramai socata. Sunt cei care iti fac o prima impresie extraordinara. Ai impresia ca e ultimul gentleman care s-a mai nascut pe planeta asta, dar ajungi sa constati ca te-ai inselat amarnic, iar asta in scurt timp. Barbatii amuzanti, care reusesc sa devina repede amicul femeilor, dar care nu prea are parte de o iubita adevarata, ca nu stii cand glumeste si cand vorbeste serios. Si sunt cei care crezi ca nu au suflet, lipsiti de scrupule. Dar cand ajungi sa ii cunosti, cand ajungi sa iti dai seama ca prin cuvinte putine spun esentialul, nu te mint, desi nu spun tocmai ce ti-ai dori, atunci, ca femeie, iti dai seama ca ii preferi in detrimentul celorlalti.

Si a mai ramas o categorie, una de care te leaga viata, cea a tatilor. Pentru femei ei sunt de cele mai multe ori reperul. Cam astia sunt barbatii pe care i-am cunoscut eu, cu care am legat prietenii, iubiri si momente unice. Nu stiu inca daca am invatat cum sa ii deosebesc din prima, ca sa stiu de cine sa ma feresc sau de cine sa ma apropii. Voi, cititoarele mele, ati reusit?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Se de seratre si sertarashe! :)

mihnea spunea...

te-am socat si sunt fara scrupule, am inteles :)

paul spunea...

Ne-am strecurat și noi, cititorii... :)

Irina Mirela Ursu spunea...

@Mihnea Crezi ca ma panichez eu asa usor?:P

Irina Mirela Ursu spunea...

@paul Daca te stiu personal...cel mai probabil:)