luni, 21 iunie 2010

Tu unde te incadrezi?

Pe mine ma frapeaza inlantuirea asta de contradictii care se regaseste in societatea noastra. Sunt atat de fine, incat uneori par greu de depistat. Dar despre ce vreau eu sa vorbesc aici? In ultimul timp am citit multe despre categoriile in care se impart oamenii. Si nu ma refer aici la rase sau sex, ci la clasificarea lor in functie de stilul de viata.

In conditiile in care afirmam ca suntem unici si nimeni nu e la fel ca celalalt mi-e greu sa inteleg de unde apar atatia termeni care sa caracterizeze un stil de viata.

Incepand de la emo, minimalisti, frugalisti si mergand mai departe fiecare face parte din ceva. Daca nu te incadrezi intr-un anume curent poti considera ca existenta nu isi mai are rostul, esti un paria al societatii.

Si tind sa cred ca odata cu aparitia acestor categorii se nasc tot soiul de lupte pentru ascensiune, tot felul de intrigi si alte ambitii prostesti. Si uite asa multi vor accede la spiritul de turma, doar ca sa aiba parte de recunoastere.

Cu toate astea eu cred ca nu conteaza daca esti emo, minimalist, frugalist sau orice altceva, sau multe alte denumiri de acest gen, daca ti-ai pierdut umanitatea si sensul de a fi.

Tu in ce categorie te incadrezi?

5 comentarii:

fanel spunea...

Eu ma incadrez la asta cu paria societatii pentru ca niciodata nu mi-a placut sa ma identific cu un idol sau cu un curent.

E mai bine sa stai pe margine si sa practici moderatia decat sa intri in iures sa pierzi vederea esentiala a problemei.

Este igienic sa nu poti fi santajat sentimental cu un moment de ratacire din viata ta.

Irina Mirela Ursu spunea...

@Fanel Lasa ca nu te cred. Tu esti in categoria revoltati si zbuciumati:))

ReFuZaKe spunea...

Bună seara, un link exchange cu www.refuzake.info ?

Cony spunea...

Destul de frustranta impartirea asta pe tot felul de categorii, desi adevarata. Cred ca paria mi s-ar potrivi, pentru ca nu ma identific cu un anume curent.

Irina Mirela Ursu spunea...

@Cony Important e sa te simti bine in pielea ta. Eu asa cred