vineri, 18 iunie 2010

Firul existentei a fost despicat

Azi imi simt picioarele grele. Grele de faptul ca m-au purtat timp de doua decenii si ceva prin tenebre, viata, dragoste, ura, nepasare si pasiune. Azi imi simt si sufletul greu de parca proportiile lui fizice mi-au intrat in fiecare celula, iar miscarea de intrepatrundere este dureroasa. Azi ma simt in stare sa fac nimic, dar in acelasi timp as face totul. Si in acest talmes mi-am dat seama ca intrebarea/provocarea pe care mi-a lasat-o Elful acum cateva zile s-a cristalizat in mintea mea atat de usor. Poate pentru ca in momentele astea de panica molesita, mocnita pot sa imi dau seama cam care sunt minimele coordonate dupa care ma ghidez.

1. Chiar daca toata viata ai fost navalnica si de multe ori ai facut, dupa aia ai gandit, acum e timpul sa faci invers. Mereu ma gandesc la asta, dar parca iese tot timpul pe dos. Concluzia mea este ca sunt un fel de fiinta intoarsa pe dos ca sa para normala.

2. Caut intelepciunea. De acolo se trage totul.

3. Diplomatia este o arta. Nu te dezice de ea, pentru ca atunci pierzi ceva.

4. Cand sunt data peste cap de ceva imi fac timp sa fiu singura.

5. Cred, dar de multe ori e cazul sa cercetez. Pentru ca multi cred in ceea ce iti spun, doar pentru ca s-au mintit mult pe ei pana sa ajunga sa faca asta.

6. Chiar daca ti se pare ca lumea ti-a fugit de sub picioare incearca sa nu te panichezi pana la disperare. Cu timpul o sa iti dai seama ca a fost unul dintre cele mai inspirate momente pe care ti le-a oferit viata.

7. Roaga-te, mananca, iubeste, dormi si iarta.

8. Citeste mult, accepta-ti limitele si invata de la altii tot ceea ce iti ofera.

9. Exerseaza din cand in cand zambetul pe strada. O sa te apuce euforia. Si pe tine, dar si pe altii.

10. Razi de tine, de viata. Iubeste ironia fina. Iubeste familia, prietenii. Imbraca-te cu ce ai mai frumos. Poti sa iti permiti sa fii "şue", daca asta ai tu chef.

Si ca sa fiu si eu cu mot as vrea sa pun si eu 11. E ceva ce mi-a venit cu cateva seri in urma: Am decis sa nu mai traiesc cu grija zilei de maine....Ajunge zilei grija ei.

Cine vrea sa isi expuna putin sufletul poate sa preia leapsa cu cea mai mare placere. Eu azi am terminat.

3 comentarii:

Doru spunea...

frumos :)

Irina Mirela Ursu spunea...

@Doru Mersi. Sa stii ca vreau sa le citesc si pe ale tale.

Doru spunea...

ma onorezi :) dar imi recunosc limitele iar scrisul e una din ele si in plus n-am stat niciodata cred sa-mi definesc si punctez exact principiile...o sa incerc la un moment dat totusi.